İzmir’de bozuk yolların bakım ve onarımı ile ilgili çalışmalar başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın halktan gelen talepler doğrultusunda sözünü verdiği bozuk yolların bakım ve onarımı ile ilgili çalışmalar başladı.

İzmir’de bozuk yolların bakım ve onarımı ile ilgili çalışmalar başladı
Yayınlama: 02.06.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın kentteki yaşam konforunu artırmak amacıyla gündemine aldığı ilk 180 günlük görev süresini kapsayan “Hızlı Eylem Planı” adım adım hayata geçiriliyor.

Başkan Tugay’ın talimatı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir Büyükşehir Belediyesi Beton ve Asfalt Enerji Üretim ve Dağıtım Tesisleri Su Kanalizasyon Ticaret ve Sanayii A. Ş. (İZBETON) bünyesinde özel ekipler kuruldu.

İZBETON A.Ş. bünyesinde görev yapan İnşaat Mühendisi Sare Çetin, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın göreve başlamasının ardından trafiğin ve ticaretin yoğun olduğu bölgelerde çalışmalarımızı artırdık. İZBETON olarak sokak ve cadde sağlıklaştırma çalışmalarımız kapsamında asfalt serimi, parke döşenmesi, sathi kaplama, yol düzenlemeleri, kavşak düzenlemeleri ve bisiklet yolları yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nisan ve mayıs aylarında İzmir genelinde 24 bin 500 ton asfalt serimini tamamladıklarını aktaran Çetin, “6 cadde, 8 sokak ve 1 köy bağlantısı olmak üzere 15 noktada çalışmalarımızı tamamladık. 2024 yılı sonuna kadar hedefimiz 500 bin ton asfalt serimi yapmak. 2024 yılı içinde 30 ilçede 294 yerleşim yerinde parke çalışması yapmayı planlıyoruz. Şu ana kadar 22 yerleşim yerinde çalışmamızı tamamladık. Bu da 81 bin metrekareye tekabül ediyor. Otogar viyadüğünde çalışıyoruz. Şehrin ana arterlerinde asfalt çalışmaları, kavşak düzenlemeleri yapıyoruz. Tarım alanlarındaki yollarda parke ve sathi kaplama çalışması yapıyoruz. Şu an 18 bin 755 yama talebi ve 110 kilometre altyapı talebi var.” şeklinde konuştu.

Kemeraltı’nda yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgi veren Çetin, “Tarihi çarşının  altyapısını, üst yapısını ve  aydınlatmasını yeniliyoruz. Etap etap yürütülen altyapı çalışmaları ile yaşanabilecek su baskınlarının önüne geçmeye çalışıyoruz. 863 sokak ve Kestelli Caddesi’ndeki çalışmalarımızı Kurban Bayramı öncesi tamamlayacağız ve yaz sezonuna hazır hale getireceğiz.” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.