İzmir’de Ata Caddesi Kavşağı düzenleniyor

Şehir içi ulaşımı rahatlatmak için çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Metro İstasyonu’nun da bulunduğu alanda yer alan Ata Caddesi Kavşağı’nı düzenliyor.

İzmir’de Ata Caddesi Kavşağı düzenleniyor
Yayınlama: 29.05.2024
0
A+
A-

İzmir'de Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, Balçova Metro İstasyonu’nun hizmete açılmasının ardından bölgede oluşan araç ve yaya trafiğini azaltmak için metro istasyonunu da içine alan kavşakta düzenleme çalışmalarına başladı.

Kavşak düzenlemesi tamamlandığında mevcutta Narlıdere yönüne doğru tek yön olarak çalışan çevre yolunun yanındaki Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın Ata Caddesi Kavşağı ile İdil Sokak arasındaki (alışveriş merkezlerinin arkasındaki yan yol) kısmında trafik akışı çift yön olarak düzenlenecek. 

İzmir’de Ata Caddesi Kavşağı düzenleniyor

Mithatpaşa Caddesi ile Ata Caddesi kesişiminde yer alan kavşak düzenlemesi ile ilgili bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Şantiye Şube Müdürü Nihat Kurtar, “Balçova Metro İstasyonu’nun açılmasıyla birlikte bu bölgede oluşan araç ve yaya trafiğini rahatlatmak için kavşak düzenleme çalışmalarına başladık. Bu düzenlemeyi yaptığımızda Narlıdere yönünden gelen sürücüler Mithatpaşa Caddesi yoğun olduğunda bu yolu kullanarak Ata Caddesi Kavşağı’na ve buradan da istedikleri yöne gidebilecekler. Bu kavşak düzenleme projesi özellikle Ata Caddesi yönünde gidecek araçlar için ciddi bir ulaşım kolaylığı sağlayacak.” diye konuştu.

Çalışmaları bir ay içinde bitirmeyi hedeflediklerini belirten Kurtar, Fen İşleri ekiplerinin bordür döşeme ve kavşak düzenleme çalışmalarını sürdürdüğünü, İZSU, Gediz A.Ş. ve Telekom’un altyapı ile ilgili düzenlemeler yaptığını belirtti.

İzmir’de Ata Caddesi Kavşağı düzenleniyor


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.