İzmir’de ağaçlar taşınarak koruma altına alınacak

Buca Metrosu’nda çalışmalar sürüyor. Dokuz Eylül Üniversitesi İstasyonu’nun yapım çalışmaları nedeniyle Doğuş Caddesi üzerindeki ağaçlar koruma altına alınacak.

İzmir’de ağaçlar taşınarak koruma altına alınacak
Yayınlama: 09.06.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapımını sürdürdüğü, Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek Buca Metrosu’nda 4 tünel açma makinesi (TBM) ile kazılar devam ediyor.

Tünel kazılarının başlayabilmesi ve istasyonların inşa edilebilmesi için şantiye alanındaki ağaçlar koruma altına alınıyor. Daha önce General Asım Gündüz İstasyonu bölgesindeki Şelale Parkı ve Hasanağa Bahçesi İstasyonu bölgesinde yer alan Atatürk Parkı’ndaki ağaçları budayarak taşıyan Büyükşehir ekipleri, çalışmaların başlayacağı Dokuz Eylül Üniversitesi İstasyonu bölgesindeki yeşil alanı korumaya alacak.

Bu kapsamda Doğuş Caddesi üzerinde bulunan ağaçlar yerlerinden özel yöntemlerle çıkarılacak. Ağaçlar büyükşehir belediyesine ait fidanlıklara götürülerek bakıma alınacak. Sökülen ağaçların bir kısmı kentteki yeşil alanlara, bir kısmı ise inşaat tamamlandığında eski yerlerine dikilecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.