İzmir’de 7 kilometrelik atık su hattı imalatı yapılıyor

Yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğrayan Ödemiş’in tarihi mahallesi Birgi, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan altyapı yatırımlarıyla yenileniyor.

İzmir’de 7 kilometrelik atık su hattı imalatı yapılıyor
Yayınlama: 21.05.2024
0
A+
A-

UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen ve Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından dünyanın en iyi 32 turizm köyünden biri seçilen Ödemiş Birgi Mahallesi’nde, atık suların etkin bir şekilde toplanması amacıyla 7 kilometrelik atık su hattı imalatı yapıyor.

Bölgenin coğrafi konumu da dikkate alınarak yapılan projelendirmede mahallenin alçakta kalan doğu tarafında 3 atık su terfi merkezi kuruluyor. 2 kilometresi tamamlanan atık su hattı ve kurulacak atık su terfi merkezleri aracılığıyla, bölgenin evsel atık suları doğrudan Ödemiş Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletilecek.

Birgi, yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. M.Ö. 750 yılından bu yana yerleşim yeri olan bu tarihi köy, İZSU Genel Müdürlüğü’nün altyapı yatırımlarıyla yaz sezonuna giriş yapacak.

Projenin Birgi Mahallesi için önemine dikkat çeken İnşaat Yüksek Mühendisi Gülçin Aydemir, “Birgi Mahallesi; yaz-kış turizm faaliyetlerinin olduğu, kentsel sit alanında bulunan ve Ödemiş ilçesinin simgesi olan bir belde. Gelişmekte olan Birgi Mahallesi’nde, altyapı ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bu doğrultuda başlattığımız altyapı yatırımımızla, mahalledeki tüm evsel atık suları etkin bir şekilde toplayacağız. İZSU Genel Müdürlüğü olarak, sağlıklı bir çevre için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.