İzmir Zabıta Teşkilatı’nın 198’inci yıl dönümü kutlandı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Zabıta Teşkilatı’nın 198’inci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı.

İzmir Zabıta Teşkilatı’nın 198’inci yıl dönümü kutlandı
Yayınlama: 02.09.2024
1
A+
A-

İzmir’de Zabıta Teşkilatı’nın 198’inci kuruluş yıl dönümü, kentte çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, zabıta teşkilatının kuruluş yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Tören, Başkan Tugay’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

Zabıta Teşkilatı’nın kentin düzeninden sorumlu olduğunu söyleyen Başkan Tugay, “Yetki ve sorumluluklarınızın tam bilincinde olmanız, görevli olduğunuz alana tam hakim olmanız, varsa bilgi eksikliğiniz bunu gidermeniz ve sabrınızı, direncinizi artırmanız gerekiyor. Öyle bir görev yapıyorsunuz. Konuştuğunuz her söz, takındığınız her tutum, sadece sizler için değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin kamu iradesi adına gösterilmiş bir yüz ve tavırdır. Bu nedenle halkın şikayetlerini, taleplerini, beklentilerini ve önerilerini dinlerken sabırlı ve dikkatli olmanızı diyorum. Onlarla belediyeler arasında köprü konumunda olduğunuzu hatırlayarak görev yapmanızı bekliyorum.” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Gökhan Daca da 7 gün 24 saat görev başında olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın huzurunu sağlamak adına, önleyici tedbir ve faaliyetlere ilişkin stratejiler geliştiriyoruz. İlçe belediye zabıta müdürlükleri başta olmak üzere, paydaş kamu kurum ve kuruluşları ile sahada birlikteliğimizi güçlendirerek ve her geçen gün hizmet kalitemizi artırarak, 7 gün 24 saat çalışıyoruz. Yerel yönetimlerin dışarı yansıyan yüzü, halk ile belediyeler arasında bir köprü olarak, kanun ve yönetmeliklerin bize verdiği yetki çerçevesinde görev yapıyoruz. Zabıta Teşkilatı toplumun huzurunun, ihtiyaçlarının, geleceğe olan inancının, dayanışmanın, birbirine saygının güvencesidir. Zabıta, kent paydaşı olmanın teminatıdır.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.