İzmir ve Çin arasında yatırım köprüsü kurulacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çin Halk Cumhuriyeti Zhejiang İl Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Chen Jinbiao ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

İzmir ve Çin arasında yatırım köprüsü kurulacak
Yayınlama: 24.06.2024
0
A+
A-

Çin Halk Cumhuriyeti Zhejiang İl Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkan Yardımcısı Chen Jinbiao ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı ve bürokratlar da yer aldı. Toplantıda ikili görüşmeler, yapılabilecek yatırımlar ve karşılıklı çalışmalar gündeme geldi.

İzmir ve Çin arasında yatırım köprüsü kurulacak

Başkan Tugay, Çin’in çok büyük ve güçlü bir ülke olduğunu ifade ederek, “Aramızda kurulacak dostluk, bizim için de zenginlik olacak. Kardeş kentlerimiz başta olmak üzere, diğer şehir ve kurumlarla olabileceğimiz kadar yakın olalım istiyorum. Dünyada genel trendin ülkelerden çok şehirlerin dostluğu yönünde olduğunun farkındayız. İzmir’in de kalkınması ve kendisine yol haritası çizmesi için kendi içimizde yapılanıyoruz.” dedi.

İzmir ve Çin arasında yatırım köprüsü kurulacak

Çin’den gelecek ve Çin’e gidecek turistler için çalışmalar yapabileceklerini ifade eden Başkan Tugay, “Akıllı şehirler, ulaşım, temiz enerji, arıtma, atık yönetimi gibi konularda yatırım yapmak isteyen insanlara yardımcı olmaktan mutlu oluruz. Her türlü karşılıklı ticari ilişki iki taraf için de kazançlı olacaktır.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.