İzmir Valisi Elban: Yangın 4-5 ayrı bölgede devam ediyor

İzmir, 16 Ağustos (Hibya) – İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir’de devam yangına ilişkin son durumu paylaştı. Elban, yangının 4-5 ayrı bölgede devam ettiğini bildirdi.

İzmir Valisi Elban: Yangın 4-5 ayrı bölgede devam ediyor
Yayınlama: 16.08.2024
3
A+
A-

İzmir Valisi Elban konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ormanımızın ,emniyetimizin, belediyelerimizin yaklaşık şu anda sahada 1000'in üzerinde personeliyle yangını söndürmek için yoğun bir gayret var.

Yangın 4-5 ayrı bölgede devam ediyor. İki yarı bölgedeki yangın nispeten kontrol altına alınmış gibi gözüküyor ama özellikle Örnekköy ve Doğançay’ın aşağı taraflarında mahallelere doğru ilerlemiş durumda.

Şu an için çok büyük bir risk ya da can kaybı ile ilgili bir sıkıntı yok. Yangın henüz bu bölgede kontrol altına alınmış değil. Yoğun şekilde çabalarımız devam ediyor. Bir köyümüzü tahliye ettik. Yangına yakın bir kısım evleri de tahliye ettik.

Şu anda bu sabah itibariyle 6 yangınımız vardı 5’i söndürüldü. Tüm hava araçlarımız bölgede. Teknik olrak saatte 80 km’ye yakın rüzgar hava araçlarımız çalışmakta çok zorlanıyor. Bu rüzgarın hızı bir miktar azalırsa müdahalemiz çok daha hızlı olacak. Bu aşırı rüzgarda hava araçlarından çokta verim alınamıyor.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.