İzmir Valisi Elban: Risk altında olan ev ve iş yerlerini tahliye ettik

İzmir, 31 Temmuz (Hibya) – İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir’in Urla ilçesinde meydana gelen yangında henüz hasar gören evlerle ilgili bir tespitin olmadığını sadece risk altında olan ev ve iş yerlerini tahliye ettiklerini belirtti.

İzmir Valisi Elban: Risk altında olan ev ve iş yerlerini tahliye ettik
Yayınlama: 31.07.2024
0
A+
A-

İzmir Valisi Elban, İzmir'in Urla ilçesinde meydana gelen yangında tüm ekiplerin hem havadan hem havadan yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti.

Vali Elban'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Yangını kontrol altında tutabilirsek inşallah kısa süre içerisinde iyi haberi de verebiliriz. Ancak çok hızlı ve yön değiştiren rüzgar var.

Burada çok yaygın bir yerleşim var. Çok fazla araziye dağılmış evler ve işyerleri var dolayısıyla 455 ev ve işyerini tahliye ettik, bin 630 vatandaşımız buradan çıkartıldı. Şu an için tel sevindirici taraf ölü ya da yaralı vatandaşımız yok.ancak yangının seyrine tahliye durumunuz devam edebilir.

Yangın saat 11.43 itibarıyla bir evde yapılan bir kaynak çalışmasından otluk alana sıçrıyor. Otluk alanda meydana gelen yangın rüzgarın etkisiyle hızlıca yayılıyor ve maalesef bu tablo ortaya çıkıyor.

Şu an tamamen yangına yoğunlaştığımız için ne kadar yerin zarar gördüğüne ilişkin net bir tespitimiz yok. Yanan alan da çok karışık alanlar bir tarafta bahçeler, tarlalar var bir tarafta ise makiler ve ormanlar var. Şu an için yangını iki ayrı noktada sıkıştırdık inşallah yangın başka yere sıçramazsa güzel haberler vermek istiyoruz.

Tüm ekiplerimiz hem havadan hem havadan yoğun bir çalışma içerisinde diğer yandan da emniyet ve jandarmamız da vatandaşlarımızı tahliye etmek işin uğraşıyorlar. Emniyet ve jandarmamıza ait 9 TOMA, 117 iş makinası, 500’ün üzerinde kamu kurum ve kuruluşlarımızın personelleri yoğun bir şekilde müdahale ediyor.

Henüz hasar gören evlerle ilgili bir tespitimiz yok biz sadece risk altında olan ev ve iş yerlerini tahliye ettik. Yangın söndürüldükten sonra hasar tespitine ilişkin çalışmaları yapabileceğiz.

Yangınla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.