Köprüüstü ve GMDSS Simülatörleri Açılış Töreni gerçekleştirildi

RİZE- 15.09.2023 – HİBYA – İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası tarafından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Turgut Kıran Denizcilik Fakültesine kazandırılan, Köprüüstü simülatörü ve GMDSS simülatörünün açılış töreni gerçekleştirildi.

Köprüüstü ve GMDSS Simülatörleri Açılış Töreni gerçekleştirildi
Yayınlama: 15.09.2023
28
A+
A-

Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış töreninde, Turgut Kıran Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferhat Kalaycı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Yılmaz açılış konuşması yaptı.

Konuşmasına fakültenin tarihçesinden bahsederek başlayan Dekan Prof. Dr. Kalaycı, açılışı yapılan iki yeni simülatörün, öğrencilerimizin daha verimli ve kaliteli eğitim alabilmelerine imkân sağlaması bakımından son derece kıymetli olduğunu belirtti.

Dekan Prof. Dr. Kalaycı, “Simülatörlerin yanı sıra, fakültemize teorik ve uygulama derslerinde kullanılmak üzere, akıllı tahtalar, sunum cihazları, bilgisayarlar, laboratuvar uygulama malzemeleri ve kütüphanemize birçok ulusal ve uluslararası düzeyde basılmış kitap ve dergi kazandırılmıştır. Fakültemize kazandırılan tüm bu imkânlar, bugün aramızda bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Tamer Kıran’ın destek ve katkılarıyla sağlandığını belirtmek isterim. Bu bağlamda Sayın Başkanıma ve yönetim kurulu üyelerine huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

İMEAK Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran konuşmasında, fakültenin kuruluş aşamasından bugüne kadar gelinen noktayı anlatarak, eğitimin kalitesini artırma yönünde çalışmalarını daha da ileriye götüreceklerini ve bu anlamda katkılarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Geçmişte deniz simülatörlerinin yalnızca yabancı bir firma tarafından kurulumu ve satışı yapıldığını kaydeden Kıran, yerli ve milli bir alternatif üretimi için çalışma yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, Köprüüstü ve GMDSS simülatörlerinin ilkinin Turgut Kıran Denizcilik Fakültesinde kurulduğunun altını çizdi.

Köprüüstü ve GMDSS Simülatörleri Açılış Töreni gerçekleştirildi

Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ise konuşmasında, fakültemize yapmış oldukları katkılardan dolayı İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek simülatörlerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın günün anısına İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran’a plaket takdiminin ardından, simülatörlerin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Derepazarı Kaymakam Vekili Ahmet Açıkgöz, Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan Er, dekanlar, İMEAK Yönetim Kurulu üyeleri, akademik ve idari personel katıldı.

Köprüüstü ve GMDSS Simülatörleri Açılış Töreni gerçekleştirildi

 


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.