İzmir Kent Konseyi’nin eski Başkanı Akyarlı, düzenlenen törenle anıldı

İzmir Kent Konseyi’nin eski Başkanı merhum Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, vefatının ikinci yıl dönümünde Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde adını taşıyan parkta anıldı.

İzmir Kent Konseyi’nin eski Başkanı Akyarlı, düzenlenen törenle anıldı
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

İzmir Kent Konseyi Başkanlığı, İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği görevlerinde bulunan merhum Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı, vefatının ikinci yıl dönümünde anıldı.

Anma programının düzenlendiği Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan İzmir Kent Konseyi Parkı'na, Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı İzmir Kent Konseyi Parkı adı verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Altan İnanç, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş dönem başkanlarından Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu ve çok sayıda kent yöneticisi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yurttaşın katıldığı programda, Prof. Dr. Akyarlı adına hazırlanan anıtın açılışı yapıldı. 

Törende konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Adnan Akyarlı benim dostumdu, ağabeyimdi ve yoldaşımdı. Aramızda büyük yaş farkı vardı ama arkadaştık, dosttuk. Gerçekten hem bilgisine hem birikimine hem insanlığına hayran olduğum birisiydi ve hiç ayrılmadık. ‘Siyaseti karşıtlık üzerine değil, ilkeli uzlaşmalarla yapmak lazım’ sözü onun sözüydü. ‘Siyaseti bilgi ve üretkenlik temelinde yapmak lazım’ derdi. Mektepli siyasetin en önemli temsilcilerinden birisiydi” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Altan İnanç ise şunları söyledi:

“Adnan Hoca’yı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin il yöneticiliği yaparken tanıdım. Adnan Hoca’mın İzmir sevdasına bizzat o zaman tanıklık ettim. İnsan sevgisini onda nasıl bir anlam ifade ettiğini bizzat gözlemledim. Adnan Hoca’mın ismini taşıyan bu park için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay'a ve oy birliğiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde bu kararı alan meclis üyesi arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Adnan Hoca'mın anısı önünde saygıyla eğiliyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.