İzmir İtfaiyesi’nden yağıştan en çok etkilenen Menderes’te seferberlik

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, sabaha karşı etkisini artıran kuvvetli sağanak yağıştan en çok etkilenen Menderes’in Ahmetbeyli Mahallesi’nde teyakkuza geçti.

İzmir İtfaiyesi’nden yağıştan en çok etkilenen Menderes’te seferberlik
Yayınlama: 11.09.2024
1
A+
A-

İzmir’de gece yarısı başlayan ve sabaha karşı etkisini artıran kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye, Fen İşleri, Park ve Bahçeler dairesi başkanlıkları ekipleriyle İZSU Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimleri sabaha kadar kesintisiz görev yaptı.

Son 24 saatte Menderes’te metrekareye 127,8, Torbalı’da 84,6, Bayındır’da 82.2 ve Güzelyalı’da 35,2 kilogram yağış düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre İzmir’de Eylül ayının uzun yıllar toplam yağış ortalamasının metrekareye 15,2 kilogram olduğu belirtildi.

İzmir İtfaiyesi’nden yağıştan en çok etkilenen Menderes’te seferberlik

İzmir Büyükşehir Belediyesi, rekor yağışın düştüğü Menderes’in Ahmetbeyli Mahallesi’nde alarma geçti. Hasarın en çok yaşandığı noktalardan biri olan Maydanoz Koyu’nun bulunduğu yerde sağanak yağışın etkisiyle araçlar ve tekneler denize sürüklendi. Olay yerine hızla müdahale eden itfaiye ekipleri, dalgıç ekipleriyle denize sürüklenen araçlar için kurtarma çalışması başlattı.

Ekipler ilk olarak yolun çöken kısmının yan tarafından kurtarma yolu açtı. Ardından dalgıç ekipleri halat yardımıyla denize sürüklenerek karaya oturan iki tekneyi karaya çıkardı. Molozların temizlenmesi ve teknelerin kaldırılmasının ardından karadan yaklaşık 300 metre sürüklenen otomobile ulaşıldı.

İzmir İtfaiyesi’nden yağıştan en çok etkilenen Menderes’te seferberlik

Dalgıç ekiplerinin yardımıyla araç karaya çıkarıldı. İtfaiye ekipleriyle koordineli olarak alana gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler ise çekiciyle yolun çöken kısmında mahsur kalan ikinci aracı olay yerinden kaldırdı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.