İzmir İtfaiyesi yangınlar için çalışmalarını sürdürdü

İzmir’de bugün 13 bölgede çıkan yangınlar için İzmir İtfaiyesi seferber oldu.

İzmir İtfaiyesi yangınlar için çalışmalarını sürdürdü
Yayınlama: 29.06.2024
2
A+
A-

İzmir'de bugün 13 bölgede çıkan yangınlar için İzmir İtfaiyesi seferber oldu. 220 araç ve 350 personel ile sahada yangınlara müdahale eden ekipler Selçuk-Kuşadası sınırında, Menderes Çamönü'nde ormanlık alanlar ile Bornova Çamiçi Köyü ile Ödemiş Birgi'de makilik alanda çıkan yangınları söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir'de bugün rüzgarın etkisiyle 13 noktada yangın çıktı. İzmir İtfaiyesi 220 araç ve 350 personel ile hızlı bir şekilde yangınlara müdahale etti. Bazı bölgelerde Orman İtfaiyesi, yangın uçakları ve yangın helikopterleriyle eş zamanlı çalışıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlıığı ile İZSU Genel Müdürlüğü de su tankerleri ile yangın söndürme çalışmalarına destek verdi. Menderes Şaşal'da orman, Urla Kuşçular ile Menemen Koyundere'de otluk alan, Tire Bülbüldere'de makilik alan, Menemen-Manisa yolu üzerinde, Çiğli Harmandalı'da otluk ve makilik alanda, Bayraklı çevre yolu tünel çıkışında yol kenarındaki otluk alanda, Bornova Işıkkent ormanlık alanda çıkan yangınlar kontrol altına alındı, bazı bölgelerde soğutma çalışmaları sürüyor.  

Çeşme'de yangın büyümeden söndürüldü
Çeşme ilçesi Germiyan ile Reisdere mahallelerini birbirine bağlayan yol üzerindeki makilik ve zeytinlik alanda çıkan yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri,  Orman Bölge Müdürlüğü, İZSU, Çeşme Belediyesi ekipleri, 1 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale etti. Çeşme’deki yangın kontrol altına alındı, alanda soğutma çalışmaları sürüyor. 

Menderes Çamönü’deki yangın kısmen kontrol altına alındı
Menderes Çamönü Köyü'nde ise ormanlık alanda çıkan yangına karadan müdahale sürüyor. Bazı noktalarda yangın kontrol altına alınırken soğutma çalışmaları yapılıyor. Bazı evler güvenlik nedeniyle tahliye edildi.  

Selçuk'ta orman yangını devam ediyor
Selçuk ilçesi ile Aydın’ın Kuşadası ilçesinin sınırındaki Arvalya mevkiinde, yerleşim yerine uzak ormanlık alanda çıkan yangına İzmir İtfaiyesi ekipleri ile birlikte Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile koordineli bir şekilde müdahale ediliyor.  Havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangına 4 uçak ve 5 helikopter olmak üzere 9 hava aracı ile 18 arazöz, 5 su ikmal, 5 dozer ile müdahale ediliyor. 

Akşam saatlerinde iki yangın daha

İzmir İtfaiyesi ve Orman İtfaiyesi ekipleri akşam saatlerinde Bornova Çamiçi Köyü'nde makilik alanda, Ödemiş Birgi'de otluk ve makilik alanda çıkan yangına müdahalesini sürdürüyor. İlçe belediyesi de su tankeri ile yangına destek veriyor. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.