İzmir Büyükşehir’den sağlıklı yaşama destek projeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları sağlıklı yaşama teşvik etmek amacıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

İzmir Büyükşehir’den sağlıklı yaşama destek projeleri
Yayınlama: 01.07.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından tütünle mücadele, diyabetle mücadele, obeziteyle mücadele ve çalışma hayatı ile güvenlik kültürü konularında da atölye çalışmaları düzenleniyor. Bu atölyeler, halkın sağlık bilincini artırmayı ve sağlıklı yaşam alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor. 

Toplum Sağlığı ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nün başlattığı Dikkat Sağlık Var projesinde meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve menopoz eğitimlerinin yanı sıra kronik solunum yolu hastalıkları, diyabet ve obezite eğitimler veriliyor.

Sağlıklı Köyler projesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık açısından diğer ilçelere göre daha fazla zorluk yaşadığı tespit edilen Ödemiş Ovakent Mahallesi, Torbalı Subaşı Mahallesi ve Bergama Ayaskent Mahallesi pilot bölge olarak belirlendi. Gelen talep üzerine pilot bölgelere Tire de eklendi. Pilot bölgelerde, sağlık ve yaşam kalitesi anketleri düzenlenerek ihtiyaçlar belirlendi. Alanında uzman eğitmenler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, pilot bölgede uygulanacak eğitim programları hayata geçirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını koruma ve geliştirme amacıyla Bedeni Şekillendiren Zihnin Kendisidir başlıklı fiziksel aktivite programı başlattı. Her çarşamba saat 12.30’da Kültürpark'ta düzenlenen etkinlik, halka ücretsiz olarak sunuluyor. 

Kadınların sağlık ve refahını desteklemek amacıyla organize edilen Kadınlar Sağlıkla Yaş Alıyor eğitim programı da Ödemiş’teki ilk seminerle başlatıldı. Uzmanların rehberliğinde üç oturumda yapılan eğitim programında hekimler, psikologlar, sosyologlar ve diğer uzmanlar, kadın sağlığına dair konuları ele alıyor. Katılımcılar, kadın sağlığı, psikolojik iyi oluş, doğru nefes teknikleri, ev kazalarından korunma ve ilk yardım gibi konularda bilgilendiriliyor. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.