İzmir Büyükşehir’den öğrencilere destek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın talimatıyla kurulan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim yılı döneminde öğrenci ve velilere eğitim desteği verecek.

İzmir Büyükşehir’den öğrencilere destek
Yayınlama: 29.08.2024
2
A+
A-

Eğitim destekleri kapsamında ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ilkokul ve ortaokul öğrencileri için kırtasiye desteği yapılacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek projeyle, toplam 15 bin ihtiyaç sahibi öğrenci için velilerin İzmir Şehir Kart’ına biner lira yüklenecek. 15 milyon lirayı bulan destek, anlaşmalı kırtasiyelerde geçerli olacak. Öğrenciler, bin liralık destek sayesinde eğitim hayatlarında gerekli olan kalem, defter, silgi gibi ihtiyaçlarını karşılayabilecek.

Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü’nün en önemli projelerinden biri de tip 1 diyabet tanısı alan ilkokul 1. sınıf öğrencilerine yönelik olacak. Proje kapsamında, tip 1 diyabetli miniklere sensörlü şeker ölçüm cihazı (libre) araç ve gereçleri temin edilecek. Bu sayede, sıklıkla manuel yapılan şeker ölçme işlemleri daha konforlu bir şekilde yapılmış olacak. Ege Diyabet Derneği ile iş birliği halinde yürütülecek projeden her 1. sınıf öğrencisi bir yıl boyunca faydalanabilecek.

Üniversite sınavında ilk bin ve ilk 5 bin sıralaması içinde olmak üzere iki kademede yer alan öğrencilerin İzmir’de bulunan bir üniversiteyi tercih etmesi durumunda konaklama ve ulaşım konusunda destek verilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerini sıcak yemek ile buluşturmaya da devam edecek. Ege Üniversitesi Kampüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsü, İYTE Kampüsü, Kâtip Çelebi Üniversitesi Kampüsü, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve Bakırçay Üniversitesi Kampüsü olmak üzere 6 noktada sıcak yemek dağıtımı sürecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü, İzmir’de öğrenim gören üniversiteli öğrencilere nakliye hizmeti de sağlayacak.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.