İzmir Büyükşehir ile Robot El Derneği iş birliği yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, özellikle 6 Şubat depremleri sonrası büyüyen robot el ihtiyacının karşılanması için önemli bir iş birliğine imza attı.

İzmir Büyükşehir ile Robot El Derneği iş birliği yaptı
Yayınlama: 07.06.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım ve Robot El Derneği Başkanı Serdar Okumuş tarafından imzalanan protokol kapsamında 5 yaş üstü çocuklar için 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel mekanik el geliştirilerek ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştırılacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı Arge İnovasyon Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan FabrikaLab’da yürütülecek çalışmaların çok anlamlı olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım, “Bu iş birliğinin nihai hedefine baktığımız zaman duygulandıran, insanı derinden etkileyen bir süreci var. Biz bu tür iş birliklerini geliştirmeyi isteriz.” dedi. 

Protokol kapsamında el ve parmak ihtiyacı duyan 5 yaş üstü çocuklar için 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel mekanik el üretimi sağlanacak. Tıbbi cihaz olmayan, protez yerine geçmeyen bu mekanik eller çocukların hayatını kolaylaştıracak.

Temel kavrama hareketini yapan mekanik eller, çocukların kendi kendine yeterliliklerini ve günlük yaşamda bağımsız hareket etme kabiliyetlerini desteklemek amacıyla tasarlandı. Bu mekanik cihazlar, çocukların etkileşim ve oyun gibi aktivitelerde kullanmaları için geliştirildi. Böylece bireyler sosyal ve duygusal deneyimlerini zenginleştirebilecek. Sadece kavrama hareketi bile bisiklete binen, top oynayan çocukların hayatında fark yaratacak.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.