İzmir Büyükşehir Belediyesinden Karşıyaka Stadı ile ilgili açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın Karşıyaka Stadı ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden Karşıyaka Stadı ile ilgili açıklama
Yayınlama: 13.10.2024
0
A+
A-

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın “Karsıyaka Stadı'nın arazisini vermeye hazırız. 6 aydır sesleniyoruz, sessiz kalıyorlar” şeklindeki açıklamalarına yanıt verdi.

İzmir Büyükyehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Karşıyaka Stadyumu ve Sosyal Tesisi yapımı için arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi gerektiği ve bunun için Ağustos ayında kurumlara yazı yazılarak tahsis istendiği belirtildi. Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Statta Maliye ve Hazine Bakanlığı, Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün hissesi yer almaktadır. Hükümetin görevi olmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi halkın talepleri doğrultusunda Karşıyaka Stadı'nın yapımı için hareket geçmiştir. 22 Ağustos 2024 tarihinde İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne hisselerin tahsisi için talep yazısı yazılmıştır. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü cevap yazısında talebin değerlendirilmesi için diğer paydaşların uygun görüşünü istemiştir. Buna istinaden Karşıyaka Belediyesi'nden de tahsis istenmiştir. Büyük hissedar olan İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile görüşmeler yapılmış ve bu görüşmelerde Karşıyaka Belediyesi'nin kendilerine daha önceden vermiş olduğu tahsisin belediyemiz lehine iptali ve kendi hisselerinin de belediyemize tahsisi hususunda görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Konunun bakanlığa iletileceği bilgisi verilmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Stadyumu ve Sosyal Tesisi'nin yapımı için gerekli tüm süreçleri titizlikle yürütmektedir. Tahsisin gelmesi halinde en kısa sürede tesisin yapımı için çalışmalara başlanacaktır. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın “6 aydır sesleniyoruz, sessiz kalıyorlar. Stadın arazini vermeye hazırız” şeklindeki açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Sayın Dağ'ı stat konusunu siyasi malzeme haline getirmek yerine sürece katkı vermeye davet ediyoruz. “


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.