İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangından kurtarılan hayvanların tedavilerine devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangından kurtarılan hayvanların tedavi ve rehabilitasyon sürecine devam ediyor. PAKO Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde yürütülen işlemlerin yanı sıra İzmir Tabip Odası da kriz yönetimine ilişkin çalışmaları yakından takip ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yangından kurtarılan hayvanların tedavilerine devam ediyor
Yayınlama: 20.08.2024
1
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geniş bir alanda etkili olan orman yangınlarından kurtarılan hayvanların tedavi sürecini sürdürüyor.

Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Bakımevi’nden ve Celal Üner Barınağı’ndan tahliye edilen ve yangın bölgesinden kurtarılan tüm hayvanlar PAKO Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde kayıt altına alınarak, hasta ve yaralı olanların bakım ve tedavi süreci başlatıldı.

Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’na bağlı veteriner hekimler tarafından yürütülen tedavi kapsamında hayvanların ultrason, röntgen gibi teşhise yönelik çalışmaları yapıldı.

Afetlerde Tek Sağlık kapsamında tedavi sürecini yerinde gözlemleyebilmek adına İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Veteriner Hekim Selçuk Karakülçe (Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı ve Sokak Hayvanları Koruma Komisyonu Başkan Yardımcısı), Dr. Mustafa Vatansever (Sosyal Politikalar Komisyonu Başkanı, Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi) PAKO Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek tedavi sürecini yerinde gözlemledi.

Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanı Gökhan Özdemir tesisin tüm ünitelerini gezdirerek tedavi süreçleri üzerine bilgilendirme yaptı. İncelemenin ardından değerlendirme yapan İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, şunları söyledi:

“Çok büyük bir yangın atlattık, ciğerlerimiz yandı. Bu süreçte İzmir Tabip Odası olarak sürecin takipçisi olduk. Vatandaşlarımızdan bir can kaybı yaşamadık fakat hayvanlar da bizim canımız. Bugün buraya ilk defa geldim. Böyle bir tesisin olduğunu bilmiyordum. Yangın bölgesinden bu bölgeye aktarılan hayvanları gördüm. Onlarla hemen ilgilenilmiş, bakımları gerçekleştirilmiş. Hiç tahmin etmeyeceğimiz kadar teknik donanımı olan hastaneyle karşılaştım. Bu beni çok mutlu etti. Biraz yüreğimize su serpti. Yangından kurtarılan hayvanlarla ilgileniliyor, bakımları yapılıyor, beslenmeleri sağlanıyor. Tıbbi değerlendirmeler yapılıyor. Biraz önce ultrason çekimini, röntgen çekimlerini gördüm. Veteriner hekim arkadaşlarımız canla başla çalışıyor. Bu doğa felaketinden kurtulmuş hayvanlarımızı yeniden hayata döndürmeye çalışıyorlar.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.