İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman köylerine 40 tanker teslim etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman yangınlarına hızla müdahale edilmesini sağlamak ve ormanları korumak için orman köylerine 40 tanker teslim etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, orman köylerine 40 tanker teslim etti
Yayınlama: 31.08.2024
1
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, yangınlarda ilk müdahalenin hızlı gerçekleşmesi için orman köylerine dağıtımına başladığı son parti yangın söndürme tankerleri yerlerine ulaştı.

Son parti tankerler Urla’nın Zeytinler ve Balıklıova ile Çeşme’nin Ildır ve Şehit Mehmet mahallelerine gelen su tankerleri, muhtarlara teslim edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın geçen günlerde İnciraltı Kent Ormanı’nda gerçekleştirilen tanker teslim törenindeki konuşmasına dikkat çeken muhtarlar, “Başkanımız ormanları korumak için her vatandaşın yangınlara karşı birer asker olmasını dilemişti. Bizler ormanların askerleriyiz, tankerlerimizle hızlı müdahaleye hazırız.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin orman köylerine dağıttığı 2,5 ton su kapasiteli tanker sayısı, 40 tankerlik son parti ile toplamda 440’a ulaştı. Urla’da orman yangını riski içeren 13 köy de su tankerine kavuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.