İzmir Büyükşehir Belediyesi ”Bu merkeze gelen gençleşiyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Yaş Alma ve Alzheimer-Demans Hastaları Buluşma ve Dayanışma Merkezinde, 55 yaş üstü bireyler 14 ayrı kursunda çeşitli aktivitelere katılarak alzheimer ve demanstan korunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ”Bu merkeze gelen gençleşiyor”
Yayınlama: 22.06.2024
3
A+
A-

İzmirli 55 yaş üstü bireyler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan Sağlıklı Yaş Alma ve Alzheimer-Demans Hastaları Buluşma ve Dayanışma Merkezi ile gençleşiyor. 14 ayrı kursu ile yurttaşların sağlıklı bir şekilde yaş almalarına olanak sağlanıyor.

Merkeze gelen alzheimer ve demanslı bireyler de çeşitli aktivitelerle beyin jimnastiği yapıyor. Resim, çini, spor, satranç, drama gibi birbirinden farklı alanlarda kurslara katılan üyeler, merkez sayesinde kendilerini 18 yaşında gibi hissettiklerini belirtti.

Merkezde spor, çini, cam altı boyama, transferci, İngilizce, akıl ve zeka oyunları, ritm, modern dans, drama, el sanatları, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korosu, resim ve takı olmak üzere 14 ayrı kurs bulunuyor. Ayrıca merkez üyelerine sağlık, fiziksel aktivite ve beslenme ile ilk yardım eğitimleri de veriliyor. Alzheimer ve demans hastaları için de dikkat ölçme ve spor etkinlikleri, fiziksel aktiviteler, psiko motor çalışmaları, maket yapımı ve ahşap boyama gibi günlük programlar düzenleniyor.

Alzheimer ve demans hastaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nden hareket eden araçla evlerinden alınıp merkeze ulaştırılıyor, gün bitiminde yine aynı araçla evine bırakılıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.