İzmir; 3 önemli tekstil ve hazır giyim fuarına ev sahipliği yaptı

Türkiye’de fuarcılığın merkezi İzmir; geçen hafta aynı anda üç önemli tekstil ve hazır giyim fuarına ev sahipliği yaptı.

İzmir; 3 önemli tekstil ve hazır giyim fuarına ev sahipliği yaptı
Yayınlama: 19.10.2024
0
A+
A-

Türkiye'de fuarcılığın merkezi İzmir; geçen hafta aynı anda üç önemli tekstil ve hazır giyim fuarına ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin 42 şehri ve 39 ülkeden, Fashion Prime Fuarı’nı 7 bin 397’si yerli, 356’sı yabancı toplam 7 bin 753 kişi, Fashion Tech Fuarı’nı 10 bin 144’ü yerli, 560’ı yabancı toplam 10 bin 704 kişi, bu yıl ilk kez düzenlenen Fashion Home İzmir Fuarı’nı da 3 bin 145’i yerli, 76’sı yabancı toplam 3 bin 221 kişi ziyaret etti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Fashion Prime – 7. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ile İZFAŞ – İzgi Fuarcılık ortaklığıyla gerçekleştirilen Fashion Tech – 3. Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil Makineleri, Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı ve ilk kez yapılan Fashion Home İzmir – Ev Tekstili Fuarı, yerli ve yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Tekstil ve moda sektörüne yeni bir soluk getiren fuarlarda, yeni iş birlikleri ve ticari anlaşmalara imza atılırken İzmir’in bu alandaki öncü rolüne de katkı sağlandı.

Üretimden ihracata, istihdamdan teknolojik gelişmelere kadar birçok alanda katkı sağlayan, yerel firmaların dünya pazarındaki payını artırarak, uluslararası arenada rekabet gücünü artırmayı amaçlayan fuarlar, sektörün önde gelen katılımcılarıyla hem Türkiye hem de Almanya’dan ABD’ye, İngiltere’den Çin’e kadar dünyanın farklı ülkelerinden gelen profesyonelleri buluşturdu. B2B (Business-to-business/İşletmeden işletmeye) görüşmeleriyle yerli ve yabancı profesyonel alıcılar ile katılımcı firmalar iş birliği anlaşmalarına imza atarken fuarlarda çok miktarda ürün ve makine satışı da gerçekleştirildi. Fashion Prime Fuarı kapsamında, ünlü mankenlerin katılımıyla özel dantellerin ve kumaşların kullanıldığı 2025 yılının trendlerinin sunulduğu defileler gerçekleştirildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.