İYİ Partili Zorlu’dan yurt dışına çıkış harcı ve muafiyetlere ilişkin soru önergesi

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle yurt dışına çıkış harcı ve muafiyetler hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi verdi.

İYİ Partili Zorlu’dan yurt dışına çıkış harcı ve muafiyetlere ilişkin soru önergesi
Yayınlama: 28.07.2024
1
A+
A-

İYİ Parti Ankara Milletvekili Zorlu, yeni düzenlemeyle yurt dışına çıkış harcı altında alından ücret 500TL’ye çıkarılırken muaf olacakların da belirlendiğini anımsatarak, ''Bu uygulamanın kaldırılması için Kanun Teklifi verdim ama neticeye ulaşamadık.'' dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na çağrı yapan Zorlu; bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmak veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkış yapan üniversite öğretim elemanları ile öğretmen ve tüm öğrencilerin yurt dışına çıkışlarında, yurt dışı çıkış harcından muaf tutulabileceği önerisinde bulundu.

Zorlu'nun Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesi şu şekilde:

''Yurt dışına çıkış harcından kimler muaf tutulmaktadır?''

''Muafiyet alanını genişletmek adına çalışma yapılmakta mıdır?''

''Bilimsel, sosyal, külyütrl vr spor etkinliklerine katılmak veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkış yapan üniversite öğretim elemanları ile öğretmenlerin yurt dışına çıkış harcından muaf tutulmaları planlanmakta mıdır?''

''Bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmak veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkış yapan öğrencilerin yurt dışına çıkış harcından muaf tutulmaları planlanmakta mıdır?''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.