İYİ Partili Zorlu, TBMM’ye öğretmenlere ilişkin soru önergesi verdi

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) öğretmenlere ilişkin soru önergesi verdi.

İYİ Partili Zorlu, TBMM’ye öğretmenlere ilişkin soru önergesi verdi
Yayınlama: 26.07.2024
2
A+
A-

İYİ Parti Ankara Milletvekili Zorlu, Ağustos 2023’den bu zamana ailesinden uzakta çalışmak durumunda kalan birçok öğretmenin, aile birliğini sağlayamadığını belirterek, “Ocak 2024 atamasında da bu sağlanamamıştır.” dedi.

Öğretmenlerin yüzlerce kilometre uzakta eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşamak durumunda kaldığına dikkati çeken Zorlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Ayrıca hastasına bakmakla yükümlü olan, sağlık problemi olanı, eşi özel sektörde çalıştığı için aile birliği bozulması durumu gibi mazereti olan öğretmenlerimiz mağdur olmaktadır.  Yıllarca ‘il emri’ uygulamasıyla kısmen de olsa bu sorunların çözüme kavuşması sağlansa da bu sene bu uygulamanın yapılmayacağı yönündeki duyumlar öğretmenlerimizi endişelendirmektedir.”

Zorlu’nun Milli Eğitim Bakanı Tekin’in cevaplandırması için verdiği önergedeki sorular şu şekilde:

“Öğretmenlerimizin bu mağduriyetlerini giderek amacıyla yakın zamanda atama planlanmakta mıdır? Planlanıyorsa zamanı nedir?”

“Öğretmenlerimizin mağduriyetlerini gidermek amacıyla yıllarca uygulanmış olan “il emrinin” bu yıl uygulanmayacağı doğru mudur? Doğruysa mağduriyetleri gidermek adına başka çalışmalar yapılmakta mıdır?”

“İki eşin memuriyet hayatında üçüncü ilde buluşturma seçeneği kurumların görüşleri alınarak mı yapılmaktadır? İki tarafın da düzenini bozan bu uygulamanın amacı nedir?”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.