İYİ Parti’den belediyelere genelge

İYİ Parti, belediyelere “Şeffaflık, Eşitlik ve İsrafla Mücadele Genelgesi” gönderdi.

İYİ Parti’den belediyelere genelge
Yayınlama: 31.05.2024
1
A+
A-

Partiden yapılan açıklamaya göre, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Cumali Durmuş imzasıyla belediyelere “Şeffaflık, Eşitlik ve İsrafla Mücadele Genelgesi” gönderildi.

“Eşitlik ve Şeffaflık İlkesi”, “İsrafı Önleme”, “Doğal Yaşamı Koruma ve Sürdürülebilirlik” ile ek maddelerin yer aldığı genelgenin amacı “İYİ Parti'ye bağlı belediyelerin kamu kaynaklarını etkin, verimli ve adil bir şekilde kullanmasını sağlamak, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini benimsemek ve kamu yönetiminde etik standartları yükseltmektir” olarak açıklandı.

Kamu kaynaklarında israfın önlenmesi ve vatandaşların yerel yönetimlere olan güvenini pekiştirmenin hedeflendiği belirtilen genelgede; kamu yönetiminde israfın, toplumsal adalet ve ekonomik verimliliği olumsuz etkileyen önemli bir sorun olduğu vurgulandı.

“Yerel yönetimlerin vatandaşlara sunduğu hizmetlerde maliyet etkinliğini sağlamak, kaynakların toplumun geneline eşit ve adil bir şekilde dağıtılmasını temin etmek ve çevresel sürdürülebilirliği desteklemek amacıyla” hazırlandığı kaydedilen genelgenin, ‘belediyelerin hizmet kalitesini artırırken aynı zamanda kamu güvenini de güçlendirmeyi hedeflediği’ne işaret edildi.

Türkiye genelindeki tüm belediyelerde de prensip olarak uygulanması önerilen genelgenin, belediyelerin daha şeffaf, adil ve verimli bir şekilde hizmet sunmalarını sağlamak amacıyla hazırlandığına işaret edildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.