İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Olgun, TBMM’ye soru önergesi verdi

Afyonkarahisar, 4 Temmuz (Hibya) – İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Olgun, TBMM’ye soru önergesi verdi
Yayınlama: 04.07.2024
3
A+
A-

Afyonkarahisar’da bulunan Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. entegre üretim tesislerinde cebri icra yoluyla satışının ilanı üzerine Tarım Kredi Grubu iştiraklerinden Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. ihaleye katılmamış ve tesis 12 Haziran tarihi itibarıyla Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına tescil edildi.

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Olgun, ihale sürecinde yaşanan olayların gündeme geldiğini ve bakanlıktan bilgi alma zaruretinin doğduğunu bildirdi.

Olgun’un Bakan Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergedeki sorulardan bazıları şöyle:

“1- Tarım Kredi Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş. Oruçoğlu yağ fabrikasını ne kadar satın almıştır?

2- İhaleye hangi şirketler katılmıştır?

3- Satış işlemi hangi icra müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir?

4- Oruçoğlu Yağ Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin ortakları tarafından Tarım Kredi Holding’e “satış işleminin muvazaalı olduğu, Afyonkarahisar 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Oruçoğlu firmasına kayyum atandığı, şirketin satın alınması durumunda oluşacak zarardan hukuki ve cezai yaptırımlara kendilerinin de sorumlu tutulacağı konusunda herhangi bir ihtarname gönderilmiş midir?”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.