İsveç’te eski şebeke lideri “The Godfather” uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandı

Stockholm, 21 Haziran (Hibya) – İsveç televizyon kanalı SVT’nin haberine göre, İsveç’teki Södertälje şebekesinin ”Godfather” olarak bilinen eski lideri, İspanya merkezli uyuşturucu kaçakçılığı şüphesiyle Kolombiya’da tutuklandı.

İsveç’te eski şebeke lideri “The Godfather” uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandı
Yayınlama: 21.06.2024
0
A+
A-

İspanyol gazetesi Narco Diario'ya göre Godfather, uluslararası bir suç örgütünün parçası olan ve tutuklanan on iki kişiden biri.

Gazeteye göre operasyon 2023 yılının başlarında İspanyol polisinin İspanya'nın Costa del Sol bölgesinde bulunan büyük bir uluslararası suç örgütünü soruşturmasıyla başladı.

Grup üyelerinin Arnavutluk, Kolombiya, Fas ve İsveç vatandaşlarından oluştuğu ve Kolombiya, Ekvator ve Dubai gibi uluslararası uyuşturucu kaçakçılığının ana merkezlerinde doğrudan bağlantıları olduğu söyleniyor.

Narco Diario, İsveçli yetkililerin tutuklamaya yol açan işbirliğine dahil olduğunu, ancak İsveç polisinin bunu SVT'ye doğrulamayacağını yazıyor.

SVT'ye verilen bilgiye göre, tutuklananlardan biri İspanyol gazetesinin de atıfta bulunduğu “Baba” olarak bilinen eski bir çete lideri.

Kendisi 2010'lu yılların büyük bölümünde Södertälje'de faaliyet gösteren ve soygun, gasp, uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayet gibi çeşitli suç faaliyetlerine karışan mafya benzeri bir suç çetesi olan Södertälje Ağı'nın lideriydi. “Baba” 2017 yılında Fransa'da uyuşturucu kaçakçılığından 12 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak cezasının tamamını çekmemişti.

SVT'nin krämänal muhabiri Diamant Salihu, “Baba “nın uzun zamandır organize suçlarda önemli bir rol oynadığının düşünüldüğünü, ancak Fransa'daki mahkumiyetinden bu yana sessiz kaldığını söylüyor.

Salihu “Ancak şimdi ortaya çıkıyor. İlginç bir şekilde, birçok farklı ülkeden insanın Güney Amerika'dan Avrupa'ya kokain kaçırmak için birlikte çalıştığından şüpheleniliyor ve o da kilit bir rol oynamakla suçlanıyor.'' dedi.

Salihu'ya göre Europol “Baba “yı “yüksek değerli bir hedef, ulaşılması öncelikli olan kilit bir kişi'' olarak görüyor.

Narco Diario'ya göre, ''Baba''operasyon sırasında bizzat Kolombiya'ya giderek uyuşturucunun taşınması için doğrudan pazarlık yaptı ve burada tutuklandı.

 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.