İstanbul’un meydan ve peyzaj alanları 33 çeşit gül ile renklendirilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ, bu sene İstanbul’un park, bahçe, koru, meydan ve peyzaj alanlarını 33 çeşit peyzaj gülüyle renklendirecek.

İstanbul’un meydan ve peyzaj alanları 33 çeşit gül ile renklendirilecek
Yayınlama: 03.06.2024
3
A+
A-

Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs’ta üretim hakkı sadece İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’ye ait olan güllerin çiçeklenmesi, mayıs ayından aralık ayına kadar yaklaşık 8 ay boyunca devam edecek.

Fazla bakım istemeyen ve bol çiçek açan güller; kuraklığa, toza ve hava kirliliğine de dayanıklılık gösterip -35 ile +50°C arasında, verimsiz topraklarda dahi zorlanmadan gelişim gösteriyor. Güller, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ tarafından Bursa ve Sakarya’daki üretim kooperatiflerine ürettiriliyor. Bu sayede bölge halkına istihdam fırsatı sunuluyor.

Haziran ayından itibaren İstanbul’un dört bir yanında dikimine başlanacak olan rengarenk peyzaj gülleri, kadın çalışanlar tarafından toprakla buluşturulacak. Ayrıca İstanbullular, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ bünyesindeki 12 Bahçe Market ve bahcemarket.com aracılığıyla gül mevsimini evlerine, balkonlarına ve bahçelerine de taşıyabilecek.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.