İstanbul’un en sportif ilçesi Küçükçekmece oldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ortağı Spor İstanbul’un 2023 Fiziksel Aktivite Araştırması’na göre, 39 ilçe arasında en çok spor yapan ilçe seçilen Küçükçekmece’de spor okulları ve organizasyonlarına son 1 yılda 33 bini aşkın kişi katılım sağladı.

İstanbul’un en sportif ilçesi Küçükçekmece oldu
Yayınlama: 20.08.2024
1
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ortağı Spor İstanbul’un 2023 Fiziksel Aktivite Araştırması’na göre, 39 ilçe arasında en çok spor yapan ilçe seçilen Küçükçekmece’de belediyenin sağladığı spor okulları ve organizasyonlarına son 1 yılda 33 bini aşkın kişi katılarak ücretsiz spor yaptı.

Küçükçekmece Belediyesi, çocuklara ve gençlere yönelik spor faaliyetlerini hayata geçirerek, sporun yaygınlaştırılmasını, farklı spor dallarına ilgiyi artırmayı ve sportif aktivite alanlarının geliştirilmesini hedefliyor.

İlçede yıl boyunca, 19 spor tesisinde, 21 ayrı branşta binlerce öğrenci ücretsiz spor eğitimi alıyor. Spor Lisesi –BESYO –POMEM-PMYO hazırlık kurslarıyla öğrencileri sınava ücretsiz hazırlayan Küçükçekmece Belediyesi, down sendromlu ve atipik otizmli çocuklara yönelik ücretsiz spor eğitimlerini de sürdürüyor.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, spora teşvik için yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi:

“Spor tesislerimizi ve aktivitelerimizi artırarak, vatandaşlarımızın spora erişimini kolaylaştırdık. Ücretsiz olarak gerçekleştirdiğimiz tüm spor faaliyetlerinde yüzde yüze yakın bir doluluk sağlıyoruz. Bu sonuç, doğru adımlar attığımızın da bir göstergesidir. Sporcuların yetişme ve gelişimlerini sağlamak, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, ruh ve beden sağlıkları ile ilgili gerekli tedbirleri almak, yeşil alanları korumak ve sporun kitlelere yayılmasını teşvik edecek çalışmalar yapmak başlıca spor politikalarımız arasında yer alıyor. İlçemizde spora gönül veren her yaştan Küçükçekmeceliyi pek çok branşta ücretsiz eğitimlerimizle destekliyoruz. İlçemizde çeşitli aktivitelerle, hareketli yaşamı desteklemeye devam edeceğiz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.