İstanbul’daki Vanlılar yayla şenliğinde buluştu

Esenyurt’ta Vanlılar, İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği yayla şenliğinde buluştu.

İstanbul’daki Vanlılar yayla şenliğinde buluştu
Yayınlama: 23.07.2024
0
A+
A-

Vanlılar, İstanbul Anadolu Van Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği yayla şenliğinde buluştu. Etkinlikte yöresel yemekler yendi, müzik eşliğinde halay çekildi.

Çeşitli aktivitelerin düzenlendiği programda konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, “Güzel bir ortam, iyi bir duygudaşlık ile gönüllerin köprüler kurduğu bir ortamdayız. İnsanın başı nerede olursa olsun köklerinden beslenir. Yaşar Kemal İstanbul'da yaşıyordu ama Çukurova'yı, Van'ı, Süphan'ı yazıyordu. Siz de şimdi buradasınız ama aklınız, rahmanınız, gönlünüz ister istemez geldiğiniz yerdedir. En önemlisi bizim birlik beraberlik içinde olmamızdır. Bizim eşit temelde kardeşçe bir arada yaşamaya ihtiyacımız var.” dedi.

Başkan Özer, yerel kültürü evrensel kültürle, evrenseli de yerelle bütünleştirmek gerektiğini vurgulayarak, “Hep beraber demokratik, katılımcı, şeffaf, eşit, adil, kapsayıcı bir yerel yönetim modeli yaratmak için çalışıyoruz. Hep beraber çalışacağız, üreteceğiz ve üretilenin hakça paylaşılmasını sağlayacağız.'' diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.