İstanbul’da düzenlenen ‘Kalkan-26’ operasyonlarında 5 organizatör yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da düzenlenen ‘Kalkan-26’ operasyonlarında 94 düzensiz göçmen ile 5 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını açıkladı.

İstanbul’da düzenlenen ‘Kalkan-26’ operasyonlarında 5 organizatör yakalandı
Yayınlama: 17.07.2024
0
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da göçmen kaçakçılığına yönelik düzenlenen Kalkan-26 operasyonunun detaylarını paylaştı.

İstanbul’da göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “Kalkan-26” operasyonunda 5 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı ve 5'i de tutuklandı. Ayrıca bu organizatörlerle anlaştıkları tespit edilen 94 düzensiz göçmen yakalandı.

Bakan Yerlikaya, göçmen kaçakçılığıyla ilgili mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, “İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla devam edecek.” dedi.

Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; TEM otoyolu Edirne istikameti üzerinde Büyükçekmece mevkiinde durdurulan bir araca yönelik “Kalkan-26” operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyon sonucu; tır sürücüsü A.G., göçmen kaçakçılığı organizatörleri T.K., C.E., R.H. ve B.T. Göçmen Kaçakçılığı suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Göç İdaresi Başkanlığını ve operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya. “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle ” açıklamasını yaptı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.