İstanbul Jet, Capital 500 listesinde 118. sırada yerini aldı

Aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Capital tarafından 27. kez yapılan Türkiye’nin 500 Büyük Özel Şirketi Araştırması, “Capital 500” açıklandı. İstanbul Jet, 118. sırada yerini aldı.

İstanbul Jet, Capital 500 listesinde 118. sırada yerini aldı
Yayınlama: 06.08.2024
3
A+
A-

İstanbul Jet, havacılık ve yakıt hizmetlerinde sunduğu yüksek standartlarla, havayolu şirketlerine üstün hizmetini sürdürüyor.

Stratejik ve yenilikçi yaklaşımlarıyla çıtayı yükselterek, sektöründe küresel lider olmayı hedeflediklerini belirten İstanbul Jet Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Hüseyin Latifoğlu, Capital 500’ün 2023 listesinde 118. sıraya yerleşmelerine dair açıklamalarda bulundu. 

Capital 500 sonuçlarına göre enerji – petrol sektöründe 23., İstanbul listesinde 76. sıraya yerleşen İstanbul Jet’in, global yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini vurgulayan Latifoğlu, Avrupa’dan başlayarak, Ortadoğu ve Uzak Doğu ülkelerinde güçlü varlık gösterdiklerini, yurtdışı satış hacmini artırmak için Orta Avrupa’da depolama tesisi yatırımı yapmayı planladıklarını belirtti.

Latifoğlu, “Çok yakında Dalaman’da 4 Milyon Euro’nun üzerinde olan jet yakıtı depolama tesisi açılışımızı gerçekleştireceğiz. Tesisimizin faaliyete geçmesiyle birlikte, yüksek kalite Jet A1 yakıt tedarikiyle hem kapasitemizi artıracak hem de operasyonel verimlilik artışıyla da sektöre olan katkımızı yükselteceğiz” dedi.

2023 yılında 1 milyar dolar ciro 

İstanbul Jet’in 2023 yılını büyük bir başarıyla geride bıraktığının altını çizen Hüseyin Latifoğlu, şirketin 2023'te konsolide cirosunun 1 Milyar doları aştığını ve 2022'ye kıyasla satış hacminin yüzde 40, cirosunun ise yüzde 21 oranında büyüdüğünü ifade etti.

Şirketin, 2024 ve 2023 ilk 5 ay satış hacmi kıyaslamasına göre yüzde 21 oranında büyüme kaydettiğini aktaran Hüseyin Latifoğlu, İstanbul Jet’ in satışlarının yüzde 90'ının jet yakıtı, yüzde 8'inin kara yakıtı ve yüzde 2'sinin deniz yakıtı olduğunu, 2024 hedefleri için ise satış hacminde yüzde 15'lik büyüme öngörülerinde istikrarlı bir yolda olduklarını söyledi.

Hava yakıt tedarikinde dünyada öncü

2023 yılını 1 Milyar doların üstünde konsolide ciro ile geride bıraktıklarını belirten Hüseyin Latifoğlu, “Yüksek kaliteli Jet A1 yakıtı tedarik zincirlerindeki yönetimi ve yakıt ikmali süreçlerini de optimize ediyoruz. Bu süreçler, operasyonel verimliliği artırmak ve çevresel etkileri azaltmak için sürekli olarak geliştiriliyor. Paydaşlarımıza sunduğumuz yakıt tedarikinde, uluslararası standartlara uygun şekilde faaliyet gösterirken, yakıt kalitesinin yanı sıra güvenliği de en üst düzeyde tutuyoruz” açıklamasında bulundu.

Yeşil havacılığın simgesi SAF tedariki   

İstanbul Jet’in yakıt tedariki faaliyetlerinde ve havacılık sektöründeki vizyonunu global trendler eşliğinde güçlendirdiğini ifade eden Latifoğlu, havacılık yakıtlarının sürdürülebilirliği konusunda önemli bir adım atarak yurtdışından sürdürülebilir havacılık yakıtı, SAF (Sustainable Aviation Fuel) tedarikiyle havayolu firmalarına bu hizmeti de sağlamak üzere çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı.

İstanbul Jet Havacılık ve Akaryakıt Hizmetleri AŞ hakkında:

2018 yılında kurulan İstanbul Jet Havacılık ve Yakıt Hizmetleri AŞ, global yakıt sektöründe kaliteli, uygun ve güvenilir yakıt tedarikçisi olma prensibiyle faaliyet gösteriyor. 200'ü aşkın müşteriye hizmet sunarak havayolu şirketlerinin Jet A1 yakıt ihtiyaçlarını karşılayan İstanbul Jet, havayolu şirketlerine özel yakıt paketleri, esnek kredi limitleri ve rekabetçi fiyatlar sunarak sektördeki öncü yerini koruyor.

İstanbul Jet, bünyesinde işletmesini üstlendiği 9 akaryakıt istasyonunun yanı sıra, İstanbul Marin Denizcilik Yakıtları AŞ. ile denizcilik sektörüne uluslararası standartlarda yurt içi ve yurt dışı transit deniz araçlarına farklı seçeneklerle deniz yakıtı tedarik hizmeti de veriyor. Bununla beraber enerji alanında yenilikçi ve sürdürülebilir girişimleri de bulunan İstanbul Jet, CTG Elektrik AŞ ile elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurmak üzere çalışmalarına devam ediyor.  

Toplumsal farkındalık ve sosyal sorumluluk alanında da önemli faaliyetler yürüten İstanbul Jet, lösemili çocukların ve ailelerinin verdiği mücadeleye LÖSEV bünyesinde verdiği desteğin yanı sıra, spor ve sporcunun yanında yer alarak, 2024-2025 Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ana (isim) sponsorluğunu üstleniyor.  


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.