İstanbul Halk Bostanları projesi devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 2022 yılında başlattığı ‘Halk Bostanları’ projesine devam ediyor. Kartal, Ataşehir ve Pendik’te hizmet veren halk bostanlarının sayısının artırılması planlanıyor

İstanbul Halk Bostanları projesi devam ediyor
Yayınlama: 14.08.2024
2
A+
A-

2022 yılından bu yana hizmet veren halk bostanları, toprakla uğraşarak rehabilite olma imkanı sunmanın yanı sıra sağlıklı ürün üretimine de katkı sunuyor.

İstanbul halk bostanları; Kartal Karlıtepe, Ataşehir Darülaceze ve Pendik Kurtköy olmak üzere 3 ilçede hizmet veriyor. Toplam 4 bin 400 metrekarelik bostanlardan kişi başına 16 metrekarelik parseller ayrılıyor. Hak sahibi, kendisi için ayrılan alana yıl boyunca isteği ürünleri ekebiliyor.

İstanbulluların halk bostanından faydalanabilmesi için, bostanın kurulduğu ilçede ikamet etmesi gerekiyor. İstekliler arasından kura çekilerek hak sahipleri belirleniyor. Böylece 1 yıllık kullanım süresi hakkı kazanıyor. Kura başvuruları nisan ayı içerisinde bostanın bağlı bulunduğu muhtarlığa yapılıyor.

İBB, halk bostanları sayısını artırmak için de çalışmalarına devam ederken, 2029 yılına kadar 8 halk bostanı daha kurulması planlanıyor.

Halk bostanında sebze yetiştiriciliği hakkında temel eğitimler de veriliyor. Eğitimler, uygulamalı olarak İBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ziraat mühendislerince veriliyor. Ayrıca hak sahiplerine yetiştiricilik için gerekli olabilecek yazlık ve kışlık sebze fidesi desteğinde de bulunuyor. Fidelerin dikimi ise İBB ziraat mühendislerinin gözetiminde hak sahipleri tarafından yapılıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.