İsrail’in ölümcül okul saldırısı küresel öfkeye yol açtı

Stockholm, 15 Eylül (Hibya) – İsrail’in Gazze’de yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı bir okula düzenlediği ve 18 kişinin ölümüne yol açan saldırı tüm dünyadan sert kınamalar aldı. Bir düzineden fazla Filistinlinin ölümüne yol açan el-Cauni okuluna yönelik saldırı BM ve AB tarafından da kınandı.

İsrail’in ölümcül okul saldırısı küresel öfkeye yol açtı
Yayınlama: 15.09.2024
2
A+
A-

Çarşamba günü Nuseirat'taki al-Jaouni okulunun bir bölümünü yerle bir eden saldırıda, okulu işleten Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) altı çalışanı da hayatını kaybetti. UNRWA, bunun tarihinde tek bir olayda ekibi arasında en yüksek ölü sayısı olduğuna dikkat çekti.

X'te yer alan açıklamada, “Ölenler arasında UNRWA barınağının müdürü ve yerinden edilmiş insanlara yardım sağlayan diğer ekip üyeleri de vardı” denildi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres saldırıyı “tamamen kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

BM sözcüsü Stephane Dujarric ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu söyledi.

Avrupa Birliği dış politika şefi Josep Borrell ölümler karşısında “öfkelendiğini” ve saldırıların uluslararası insancıl hukukun “temel ilkelerinin göz ardı edildiğini” gösterdiğini söyledi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sufyan Qudah saldırıyı kınayan bir açıklama yayınladı: “İsrail'in uluslararası hukuku ve uluslararası insancıl hukuku ihlal etmeye devam etmesi, güçlü ve kararlı bir uluslararası duruşun olmamasının bir sonucudur.”

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da saldırıyı kınayarak X'e şunları yazdı: “Gazze'deki katliam durmalı.”

Al Jazeera muhabiri Hani Mahmoud “Bu tesisler işaretlenmiş ve koordinatları İsrail ordusuyla paylaşılmıştır. Yerlerinden edilmiş aileler için barınaklara dönüştükleri biliniyor. Ancak BM'nin barınakların üzerindeki mavi ve beyaz renkleri içerideki insanları korumuyor” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.