İsrail’in BM okuluna düzenlediği saldırıda 27 kişi öldü

Stockholm, 6 Haziran (Hibya) – Hamas tarafından yönetilen Gazze hükümetinin medya ofisi, İsrail’in Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki el-Nuseirat’ta yerinden edilmiş insanların barındığı bir BM okuluna düzenlediği saldırıda en az 27 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail’in BM okuluna düzenlediği saldırıda 27 kişi öldü
Yayınlama: 06.06.2024
1
A+
A-

İsrail ordusu ise, Gazze yetkililerinin yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığını söylediği El-Nuseirat'taki Unrwa okuluna düzenlenen saldırıda Hamas savaşçılarını hedef aldığını açıkladı.

Filistin haber ajansı Wafa saldırıda en az 32 kişinin öldürüldüğünü söyledi. Sağlık bakanlığı tarafından hemen bir doğrulama yapılmadı ve ölü sayısı hemen doğrulanamadı.

Perşembe günü erken saatlerde Filistinli gazeteciler tarafından X'te yayınlanan görüntülerde Deyr el-Belah'taki el-Aksa hastanesinde sıra sıra dizilmiş cesetler ve yerde tedavi gören yaralı çocuklar görülüyordu.

İsrail ordusu X'te Nuseirat'taki bir BM okulunu hedef aldığını doğruladı ve okulun 7 Ekim'de İsrail'e yönelik saldırıda yer alan Hamas teröristlerine ev sahipliği yaptığını yakın gelecekte saldırı düzenlemeyi planlayan “teröristlerin” “ortadan kaldırıldığı” ve “olaya dahil olmayanların zarar görme ihtimalini azaltmak için birçok adım atıldığı” iddia etti.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.