İsrail, Husiler’in liman kenti Eilat’a attığı füzeyi havada imha ettiğini açıkladı

Stockholm, 21 Temmuz (Hibya) – İsrail güçleri, Yemen’in liman kenti Hudeyde’ye düzenlenen bir dizi saldırıya misilleme olarak Yemen’deki Husi militanları tarafından güneydeki Eilat kentini hedef alan bir balistik füzeyi havada vurarak imha ettiğini açıkladı.

İsrail, Husiler’in liman kenti Eilat’a attığı füzeyi havada imha ettiğini açıkladı
Yayınlama: 21.07.2024
1
A+
A-

Husi askeri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, militanların Eilat'a doğru çok sayıda balistik füze ateşlediğini ve Kızıldeniz'deki bir Amerikan gemisini füze ve insansız hava araçlarıyla hedef aldığını söyledi ve her iki girişimi de “başarılı” olarak nitelendirdi.

Örgüt, bölgesel çatışmaların artacağı korkusuyla İsrail saldırılarına “büyük” bir karşılık verme sözü vermişti. Gazze sivil savunması güneydeki Refah kentinde şiddetli çatışmalar yaşandığını ve İsrail'in bölgenin orta kesiminde düzenlediği hava saldırılarında onlarca kişinin öldüğünü bildirdi.

Saree, “İsrail'in ülkemize yönelik saldırganlığına Husilerin vereceği yanıt kaçınılmazdır ve çok büyük olacaktır” dedi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), uzun menzilli Arrow 3 füze savunma sisteminin Pazar sabahı erken saatlerde Eilat'a yöneltilen füzeleri İsrail hava sahası dışında önlediğini, ancak sirenlerin yerel halkı düşebilecek şarapnel parçalarına karşı uyarmak için çaldığını söyledi.

Liman kentine yönelik saldırı girişimi, İsrail'in Hudeyde yakınlarındaki petrol tesislerini ve bir elektrik santralini hedef alan ve Saree'nin üç kişinin öldüğünü, 87 kişinin yaralandığını ve liman tesislerinin üzerinde duman ve ateş sütunlarının yükseldiğini söylediği hava saldırılarının ardından geldi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İsrail'in Hudeyde'deki hedefleri liman “askeri amaçlar” için kullanıldığı için seçtiğini söyledi.

Saldırılardan sonra yaptığı açıklamada “Bu silahı İsrail'e saldırmak, bölge ülkelerine saldırmak, dünyanın en önemli nakliye yollarından biri olan uluslararası bir nakliye yoluna saldırmak için kullandılar” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.