İsrail güneydeki Philadelphi Koridorunu’nun kontrolünün ellerinde olduğunu açıkladı

Stockholm, 30 Mayıs (Hibya) – İsrail, güneydeki Philadelphi Koridorunu’nun kontrolünün ellerinde olduğunu açıkladı. İsrail, güneydeki Philadelphi Koridorunu ele geçirdikten sonra Gazze kara sınırının tamamını etkin bir şekilde kontrol ediyor.

İsrail güneydeki Philadelphi Koridorunu’nun kontrolünün ellerinde olduğunu açıkladı
Yayınlama: 30.05.2024
2
A+
A-

IDF, Mısır sınırındaki tampon bölgenin kontrolünün “operasyonel” olarak kendilerinde olduğunu açıklarken, Refah saldırısı nedeniyle Kahire ile ilişkileri zorlaştırma riski taşıyor.

İsrail ordusu, Mısır sınırı boyunca uzanan tampon bölgenin kontrolünü ele geçiren İsrail'in Gazze'nin tüm kara sınırını etkin bir şekilde kontrol ettiğini ve bu durumun Mısır ile ilişkilerini zorlaştırma riski taşıdığını söyledi.

Çarşamba günü televizyonda bir brifing veren ordu sözcüsü Daniel Hagari, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nin Mısır'la olan tek sınırı boyunca uzanan 14 km uzunluğundaki koridor için İsrail ordusunun kullandığı kod adıyla Philadelphi Koridoru üzerinde “operasyonel” kontrol sağladığını söyledi.

Hagari “operasyonel” kontrolün ne anlama geldiğini açıklamadı; ancak, daha önce İsrailli bir askeri yetkili koridorun bazı bölümlerinde İsrail “botlarının” bulunduğunu söylemişti. Güney sınırı boyunca uzanan Mısır sınırı, Gazze'nin İsrail tarafından doğrudan kontrol edilmeyen tek kara sınırıydı.

“Philadelphi Koridoru, Hamas için Gazze Şeridi bölgesine silah kaçırmak için düzenli olarak kullandığı bir oksijen hattı görevi görüyordu” diyen Hagari, askerlerin bölgede “yaklaşık 20 tünel keşfettiğini” iddia etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.