İsrail Gazze’de Nova müzik festivalinden kaçırılan dört rehineyi kurtardı

Stockholm, 8 Haziran (Hibya) – İsrail Gazze’de Nova müzik festivalinden kaçırılan dört rehineyi kurtardı. Noa Argamani, Almog Meir Jan, Andrey Kozlov ve Shlomi Ziv adlı rehineler Nuseirat’taki iki ayrı yerden kurtarıldı.

İsrail Gazze’de Nova müzik festivalinden kaçırılan dört rehineyi kurtardı
Yayınlama: 08.06.2024
3
A+
A-

Nuseirat'ın merkezinde gündüz vakti düzenlenen operasyonda bir yerde tutulan 25 yaşındaki Noa Argamani ile ikinci bir yerde bulunan üç kişi (21 yaşındaki Almog Meir Jan, 27 yaşındaki Andrey Kozlov ve 40 yaşındaki Shlomi Ziv) serbest bırakıldı.

Argamani'nin annesi 4. evre kanser hastası ve en büyük dileğinin kızını tekrar görmek olduğunu söyledi. İkilinin yakında yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

İsrailli yetkililer Argamani'nin gülümseyerek babasını selamladığı görüntüleri yayınladı ve İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu ve cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda konuştuğunu söyledi.

IDF sözcüsü R Adm Daniel Hagari serbest bırakılan dört rehinenin de sağlıklı olduğunu ve ailelerine kavuşacakları bir İsrail hastanesinde tıbbi testlerden geçtiklerini söyledi.

Hagari, “Dört kişi, IDF ve Shin Bet savaşçılarının Gazze Şeridi'nin kalbine baskın yaptığı ve onları ateş altında kurtardığı cesur bir gündüz kurtarma operasyonunda kurtarıldı” dedi. Operasyonda bir polis özel kuvvetler görevlisi ağır yaralandı.

Gazze'deki sağlık bakanlığına göre Cumartesi günü bölgede ağır çatışmalar yaşandı ve aralarında çocukların da bulunduğu en az 50 kişi hayatını kaybetti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.