DEVA Partili Ekmen: “Yargıda yeni bir sayfa açılmasını ümit ediyorum”

DEVA Partili Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın adliyedeki rüşvet iddialarına ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderdiği dilekçeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

DEVA Partili Ekmen: “Yargıda yeni bir sayfa açılmasını ümit ediyorum”
Yayınlama: 19.10.2023
1
A+
A-

DEVA Partisi Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısının ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın adliyedeki rüşvet iddialarına ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderdiği dilekçeyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı'nın akıbetini yakından takip etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Büyük bir samimiyetle, içtenlikle, içi yanarak ve feryat ederek yazdığı bu mektubun devamında HSK'nın yayınlanacak ilk kararnamesinde, bu arkadaşımızın durumu ne olacak? Bunu izlememiz gerekiyor ki kendisinin de mektubunda ifade ettiği gibi, sistem içerisinde 'derin gırtlak' diye tabir edilen, içi ve canı yananları konuşabilmesi ancak konuşanların korunmasıyla mümkündür. Bu arkadaş, cezalandırılmazsa benzer isyanları görebiliriz. Tabi bu ne kadar siyasi iktidarın işine geliyor, o ayrı bir konu.”

“Yargıda yeni bir sayfa açılmasını ümit ediyorum”

Türkiye’de yargıda yeni ve temiz bir sayfanın açılmasını ümit ettiğini belirten Ekmen, mafya ve suç çetelerinin ne zaman bu kadar artığını sorarak, yeni İçişleri Bakanı’nın atanmasından sonra organize suça yönelik operasyonların arttığını vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.