İspanyol ve Fransız çiftçiler artan maliyetler ve ucuz gıda ithalatını protesto ediyor

Stockholm, 4 Haziran (Hibya) – Yaklaşık 3.000 Fransız ve İspanyol çiftçi Pazartesi günü, artan maliyetleri, AB’nin çevre politikasını ve diğer ülkelerden ucuz gıda ithalatını protesto için, Fransa-İspanya sınırını kapattılar.

İspanyol ve Fransız çiftçiler artan maliyetler ve ucuz gıda ithalatını protesto ediyor
Yayınlama: 04.06.2024
0
A+
A-

Bu kez Fransa-İspanya sınırındaki otoyolda, pankartlı ve tabelalı traktörler birçok geçidi kapattı ve trafikte kaos yaşandı.

Fransa'nın güneybatısındaki Bask Bölgesi'nden İspanya'nın doğusundaki Katalonya'ya kadar yedi büyük sınır kapısı, gelen Avrupa Parlamentosu üyelerinin dikkatini çekme umuduyla engellendi.

Bugünkü protestolar, Avrupa kıtasındaki hoşnutsuz çiftçilerin artan maliyetlere, AB'nin çevre politikasına ve diğer ülkelerden ucuz gıda ithalatına karşı protestoları ile ilgili.

Pazartesi günkü gösterilerde çiftçiler, tarım sektöründe üretim aracı olarak kullanılan enerjiye uygulanan vergilerin kaldırılmasını, 'Avrupa'ya ithal edilen ürünlerde gıda güvenliğinin artırılmasını ve yerel ürünlere öncelik sağlayan bir Avrupa yasasının uygulanmasını talep ediyorlar.

Bugünkü gösteriler Fransız ve İspanyol tarım örgütleri arasındaki daha fazla koordinasyon sayesinde gerçekleşti ve iki komşu ülkenin güçlerini birleştirmeyi seçmesinin çok özel bir nedeni var. İspanyol çiftçi Iñaki'nin İspanyol televizyonuna ''İleriye gidebilmek için artık bir arada durmalıyız.'' diye konuştu.

Protestoların bugün Brüksel'e ulaşması bekleniyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.