İSO ve İstanbul Üniversitesi arasında protokol imzalandı

İstanbul Sanayi Odası ile İstanbul Üniversitesi arasında ‘Üniversite Sanayi İş Birliği Protokolü’, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın katılımıyla imzalandı.

İSO ve İstanbul Üniversitesi arasında protokol imzalandı
Yayınlama: 12.09.2024
2
A+
A-

İstanbul Sanayi Odası ile İstanbul Üniversitesi arasında ‘Üniversite Sanayi İş Birliği Protokolü’ imzalandı. İmza törenine İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın yanı sıra İSO yönetim kurulu üyeleri ve İÜ üst yöneticileri katıldı.

Üniversite ile sanayi arasındaki iş birliğini daha ileri seviyelere taşımak için kurumlar arasında bir iş birliği protokolü imzalamaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Erdal Bahçıvan, “Maalesef yıllardır bizler akademi camiasından uzak kalmışız, akademi dünyası bizlerden uzak kalmış. Ama ne mutlu son yıllarda artık bu algı hükümetimizin teşvik ve destekleme politikalarıyla birlikte olumlu yönde değişiyor. Bizim sanayi dünyamızdaki paradigma değişiyor.” dedi.

Üniversitelerde yürütülen bilimsel araştırmaların, geliştirilen teknolojilerin, yetişmiş insan gücünün ve girişimcilik yaklaşımının sanayiye transferi ile sanayinin Ar-Ge ve inovasyon süreçlerinin de hızlandığına dikkat çeken Bahçıvan, şunları söyledi:

“Üniversiteler ile sanayimizin birbirini destekler nitelikte, etkin, verimli ve sürdürülebilir ilişkiler kurabilmesi, ülkemizin katma değerli üretim ve ihracat temelinde kalkınmasına önemli katkıda bulunacaktır. Kurumlarımız arasında imzaladığımız iş birliği protokolü ile ülkemizin Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin arttırılması, firmalarımızın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağına erişimi, sanayimizin katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretmesi ve girişimciliği desteklemek noktasında birçok ortak çalışma ve projeyi hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.