İSGHEDER’den Alodalı’ya ziyaret

Sakarya, 7 Haziran (Hibya) – İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet ve Eğitim Kurumları Derneği (İSGHEDER) Başkanı Şamil Ateş ve yönetim kurulu üyeleri Sema Balaban, Hasan Balaban, Hakan Göçer, Erhan Büyükkırlı ile birlikte İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Alodalı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

İSGHEDER’den Alodalı’ya ziyaret
Yayınlama: 07.06.2024
1
A+
A-

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmet ve Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Şamil Ateş ve yönetim kurulu üyeleri Sema Balaban, Hasan Balaban, Hakan Göçer, Erhan Büyükkırlı ile birlikte daha önce Sakarya Üniversitesi’nde görev yapmış İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Alodalı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Ateş, “Ülkemizde 2012 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği yasası sonrasında günümüze gelinceye kadar ciddi mesafe katedilmiştir. Yasa ile işletmelerin iş kazası ve meslek hastalıklarına duyarlılıkları artmış devlet işveren ve çalışan arasında sorumluluklar çerçevelenmiş, yasaya uyulmaması halinde de yaptırımlar belirlenmiştir. Yine 6331 sayılı yasa ile işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği alanında görev yapacak iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimlerinin görevlendirmelerine ilişkin usul ve esaslarında çerçevesi net bir şekilde çizilmiştir. İlimizde 30’a yakın ortak sağlık ve güvenlik birimi faaliyet göstermekte pek çok iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimini de bünyelerinde istihdam etmektedir” dedi.

İSGHEDER Yönetim Kurulu üyesi Sakarya'da tanınmış hekimlerinden olan ve aynı zamanda Balaban Sağlık Hizmetleri A.Ş’nin kurucu ortağı Dr. Hasan Balaban, İSG profesyonellerinin firmalara uygunsuz olarak atanmalarının önüne geçilmesi için bakanlığın İSG Katip yazılımında yaptığı güncellemeye değindi.

İllegal uygulamaları yaparak haksız kazanç ve rekabette avantaj sağlayan ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin (OSGB) önüne geçilmesinden duyduğumuz memnuniyeti İş Sağlığı ve Güvenliği  Genel Müdürü Prof. Dr. M. Fatih Alodalı’ya ilettiklerini vurgulayan Balabİş sağlığı ve güvenliği alanında ülkemizi daha ileri götürecek önerilerini, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin daha da geliştirilmesi ve taraflarla güçlü iş birliğine yönelik istişarelerde bulunduklarını ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.