İş dünyasına liderlik edecek CTO’lar, bu eğitimle yetiştirilecek

Küresel çapta süregelen ekonomik belirsizliklerin yanı sıra, dijital dönüşümle birlikte teknoloji liderlerinin önemini giderek artıyor. İş dünyasına fark yaratan bireyler kazandırmak ve profesyonellerin hedeflerini gerçekleştirmesini sağlamak amacıyla programlar düzenleyen BMI, bu kez de kolları donanımlı CTO’lar yetiştirmek için sıvıyor. 19 Ekim – 1 Aralık tarihlerinde düzenlenecek eğitim, kariyerini geliştirmeyi hedefleyen teknoloji profesyonellerini geleceğe hazırlıyor.

İş dünyasına liderlik edecek CTO’lar, bu eğitimle yetiştirilecek
Yayınlama: 04.09.2024
2
A+
A-

İş dünyasında çanlar, teknoloji liderleri için çalıyor. Küresel çapta süregelen ekonomik belirsizlikler ve dijitalleşmeyle gelen dönüşüm dalgasıyla birlikte ortaya çıkan operasyonel ve stratejik ihtiyaçları karşılamak, teknoloji liderlerine (CTO) düşüyor. Bu noktada CTO’ların altyapı, siber güvenlik yatırımı yapmalarının yanı sıra maliyet ve çevikliği dengelemeleri, insan ve makine zekasını entegre etmeleri gerekiyor. İş dünyasına fark yaratan bireyler kazandırmak ve profesyonellerin hedeflerini gerçekleştirmesini sağlamak amacıyla programlar düzenleyen Business Management Institute (BMI) Business School ise 19 Ekim – 1 Aralık tarihlerindeki “Geleceğin Lider CTO’ları” eğitimi ile kariyerini bu alanda geliştirmeyi hedefleyen profesyonelleri geleceğe hazırlıyor. 

Le Meridien İstanbul’da 5 hafta sonu boyunca gerçekleştirilecek eğitimler, 9 gün yüz yüze ve 1 gün online olmak üzere toplam 60 saatlik bir programı kapsayacak. Eğitime katılanlar, teknoloji ve BT sistemlerinin stratejik yönetimi, inovatif düşünme ve yenilikçilik gibi alanlarda kendilerini geliştirme fırsatı yakalayacak. Türkiye’nin bilgi teknolojileri yönetimi, dijital dönüşüm, veri analitiği, yeni nesil teknolojiler, proje yönetimi, inovasyon gibi alanlardaki önemli uzmanları ve akademisyenleriyle çalışacak. Teknoloji ve dijital dönüşüm danışmanları ile gerçekleştirecekleri koçluk ve deneyim aktarım seansları sayesinde, güncel ve başarılı örnekleri inceleyecek, pratikte uygulanabilir bilgi ve yetkinlikler edinecek.

Güçlü lider özelliklerine sahip CTO’lar yetiştirecekler

Geleceğin Lider CTO’ları eğitimi ile güncel trendlere ve güçlü liderlik özelliklerine sahip CTO’lar yetiştireceklerini belirten BMI Business School İstanbul Genel Müdürü Hasan Altunkaya, “CTO’lar, günümüzün hızla değişen teknoloji ortamında şirketler için kritik bir rol üstleniyor. Çünkü bir CTO, sadece teknik ekipleri yönetmekle kalmıyor, aynı zamanda genel stratejinin şekillenmesini de sağlıyor. Biz de iş dünyasına yetenekli ve donanımlı CTO’lar yetiştirmek amacıyla başlattığımız eğitim programı ile şirketlerin kârlılığını ve rekabet gücünü artırmalarına katkıda bulunacağız” diyerek program hakkındaki detayları da paylaştı. 

Programa yalnızca 15 kişi seçilecek

Buna göre, orta düzey yöneticilere hitap eden bu programa takım, departman yöneticilerinin yanı sıra kıdemli danışmanlar ve işletme sahipleri BMI’ın internet sitesindeki başvuru formunu doldurarak katılabiliyor. Ayrıca BT, yazılım, altyapı, siber güvenlik, proje yönetimi ve benzeri alanlarda 7 yıl deneyimli iş dünyası profesyonelleri dahil olabiliyor. Programa %70 oranında devam koşulunu sağlayan ve program sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılar, BMI tarafından hazırlanan resmi “CTO Gelişim Programı | Stratejik Teknoloji Yönetimi” sertifikasını almaya hak kazanıyor. Mezunlar, Executive Education programı katılımcılarına özel BMI Mezunlar Topluluğu üyesi olarak kabul edilerek özel olarak düzenlenen workshop, seminer ve etkinliklere ücretsiz olarak katılabiliyor. En fazla 15 kişinin yer alacağı programa bu sene kabul edilemeyenler ise nisan ayında yapılacak eğitimden yararlanabilecek. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.