İran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile görüştü

Tahran, 30 Mayıs (Hibya) – İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bagheri, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri, Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan ile görüştü
Yayınlama: 30.05.2024
2
A+
A-

İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bagheri, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile telefonla görüşerek başsağlığı diledi ve Ermenistan hükümeti ile İran arasındaki iş birliğinin devam ettiğini vurguladı.

Bagheri, Ermenistan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı da dahil olmak üzere üst düzey Ermeni yetkililerin mesajlarının yanı sıra, Ermenistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanının şehit Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanına saygılarını sunmak üzere Tahran'a yaptığı ziyarete teşekkür etti.

İran Dışişleri Bakan Vekili, İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgesel güvenlik doktrini olarak içsel güvenliği vurgulayarak şunları söyledi: “İran, Kafkasya'da güvenlik ve istikrarın korunmasında etkin bir rol oynamaya kararlıdır.”

Ermenistan Dışişleri Bakanı da İran İslam Cumhuriyeti'nin Güney Kafkasya bölgesinde barışın güçlendirilmesindeki rolünün önemli olduğunu belirtti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.