İran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yi ile görüştü

Nijni Novgorod, 10 Haziran (Hibya) – İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bagheri, BRICS ülkelerinin dışişleri bakanları toplantısı sırasında Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Wang Yi ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Vekili Bagheri, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Yi ile görüştü
Yayınlama: 10.06.2024
0
A+
A-

Bagheri, bağımsız ülkelerin yeteneklerine dayalı olarak sorumluluk alabilecekleri adil bir dünya inşa etmek için çok taraflılığın önemli olduğunu belirtti ve İran ve Çin'in bu yönde liderlik yaptığını ifade etti.

İran ve Çin'in çok taraflılığa liderlik etmesinin, küresel sorunlara çözüm bulma konusunda net ve belirgin çözümler sunduğunu belirten Bagheri, tek taraflılığın sadece dünyayı çıkmaza sokmadığını, kendi sorunlarını bile çözemeyeceğini vurguladı.

İran ve Çin arasındaki ikili ilişkilerin geleceği hakkında konuşan Bagheri, iki ülkenin iş birliğinin başarılı, ileriye dönük ve açık bir vizyona sahip olduğunu ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanı Yi, Çin'in İran hükümeti ve halkına desteğini yineleyerek, İran'ın ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini vurguladı.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.