İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Farhan ile görüştü

Tahran, 29 Haziran (Hibya) – İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan ile telefonda görüşerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Filistin ve İsrail rejiminin suçları konusundaki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İran Dışişleri Bakan Vekili Bagheri, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Farhan ile görüştü
Yayınlama: 29.06.2024
1
A+
A-

Bagheri, Siyonist rejimin Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da Filistin halkına karşı devam eden vahşi suçlarına dikkat çekerek, “Siyonist rejimin Lübnan'a yönelik tehditleri, rejimin Gazze halkına karşı işlediği suçların devamıdır ve Kudüs'ü işgal eden hayalci rejim, kendi görüşüne göre, Gazze'deki başarısızlığı, savaşın ve suçların kapsamını diğer bölgelere yayarak telafi etmeye çalışmaktadır.” dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı ise Tahran'daki ACD toplantısı sırasında iki ülke arasında yapılan görüşmelerin olumlu olduğunu belirterek, Tahran ile Riyad arasındaki ilişkiler sürecinin yeterince sağlam olduğunu ekledi.

Farhan, Siyonist rejim ile Lübnan arasında artan gerilimden duyduğu endişeyi dile getirerek, savaşın yayılmasını durdurmak için çaba gösterilmesi çağrısında bulundu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.