Irak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin, Türkiye’ye gelecek

Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, beraberindeki üst düzeyli heyetle birlikte 15 Ağustos Perşembe günü Türkiye’yi ziyaret edecek.

Irak Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin, Türkiye’ye gelecek
Yayınlama: 14.08.2024
1
A+
A-

Irak Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, beraberindeki üst düzeyli heyetle birlikte 15 Ağustos 2024 tarihinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Söz konusu ziyaret kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Nisan 2024 tarihinde Irak’a gerçekleştirdikleri ziyarette imzalanan “Ortak İşbirliği için Stratejik Çerçeve Anlaşması”yla teşkil edilen “Türkiye-Irak Ortak Planlama Grubu”nun ilk toplantısı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Iraklı mevkidaşının eş başkanlığında yapılacak.

Aynı gün, ayrıca, “Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması”nın dördüncü toplantısının, Bakan Fidan ve Iraklı mevkidaşının eş başkanlığında, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun ve Iraklı mevkidaşlarının da katılımıyla düzenlenmesi öngörülüyor.

Toplantılarda ikili ilişkilerin muhtelif boyutlarının yanı sıra bölgesel gelişmeler de ele alınacak.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.