İngiltere’de seçimlerde İşçi Partisi ezici bir zafer kazandı

Londra, 5 Temmuz (Hibya) – Birleşik Krallık’ta Perşembe günü düzenlenen genel seçimlerine ilk tahminlere göre Keir Starmer liderliğindeki İşçi Partisi ezici bir zafer kazandı.

İngiltere’de seçimlerde İşçi Partisi ezici bir zafer kazandı
Yayınlama: 05.07.2024
2
A+
A-

BBC, üç ana haber yayıncısı adına derlediği sandık çıkış anketini saat 03.40'ta revize ederek, Muhafazakârların 154 sandalyesine karşılık İşçi Partisi'nin 405 sandalye kazanacağını, ve 160 sandalye fark ile çoğunluğu elde edeceğini öngördü.

Seçmenlerin İngiltere'de değişim yaratması için kendisine büyük bir yetki verdiği İşçi Partisi liderinin Cuma günü ilerleyen saatlerde başbakan olması bekleniyor.

Keir Starmer seçim bölgesinde yaptığı konuşmada “Değişim tam burada başlıyor çünkü bu sizin demokrasiniz, sizin toplumunuz ve sizin geleceğiniz. Siz oy verdiniz, şimdi sıra bizim için verdiğimiz sözleri yerine getirme zamanı.” dedi.

İşçi Partisi’nin eski lideri Jeremy Corbyn bağımsız aday olarak girdiği seçimi önde bitirdi. İlk kez 1983'te milletvekili seçilen Corbyn'in parti üyeliği, Ekim 2020'de Yahudi düşmanlığı ile ilgili yürütülen bir soruşturma gerekçesiyle askıya alınmıştı.

İşçi Partisi Corbyn'in partiden genel seçimde milletvekili adayı olmasını yasaklamıştı Londra’daki seçim bölgesinden bağımsız aday olarak yarışan Corybn 24 bin 120 seçmenin oyunu aldı ve milletvekili seçildi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.