İngiltere’de İşçi Partisi’nin seçim zaferinin ardından konut inşaatı hisseleri yükseldi

İstanbul, 5 Temmuz (Hibya) – Londra’da işlem gören hisse senetleri, özellikle de konut inşaatçılarının hisse senetleri, yatırımcıların İşçi Partisi’nin ezici Birleşik Krallık seçim zaferine verdiği tepkiyle Cuma günü önemli bir artış gösterdi.

İngiltere’de İşçi Partisi’nin seçim zaferinin ardından konut inşaatı hisseleri yükseldi
Yayınlama: 05.07.2024
3
A+
A-

Analistler, İşçi Partisi'nin zaferinin Birleşik Krallık piyasalarını zaman içinde, özellikle de konut inşası açısından desteklemesini bekliyor. RBC Capital Markets analistleri Cuma günü yayınladıkları bir araştırma notunda, İşçi Partisi'nin seçim vaatlerinin politikaya dönüşmesi halinde, bunun Birleşik Krallık'ta konut inşası için “yeni bir çağın” başlangıcı olabileceğini söyledi.

“Son birkaç yıldır konut inşaatçılarının potansiyeli engelleniyordu, ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde bu potansiyelin açığa çıkması muhtemel” diye yazdılar.

“Yeni Hükümet'in yürüyüşü konuşmasıyla eşleşirse, sektörün yeniden değerlenmesini bekliyoruz ve çok kısa vadede, sadece konuşmanın hisse fiyatlarını yükseltmek için yeterli olacağından şüpheleniyoruz” diye eklediler.

Birleşik Krallık'ın FTSE 100 endeksi seçim sonuçlarının ardından yüzde 0,26'lık kayda değer bir yükseliş göstererek piyasadaki iyimserliği yansıttı. Daha geniş pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi de yükseldi ve sabah işlemlerinde yüzde 0,45'lik bir artış gösterdi.

Cuma günü yatırımcıların dikkatini çeken en önemli olay Birleşik Krallık'ta yapılan genel seçimlerin sonucuydu. Muhalefetteki İşçi Partisi'nin önemli bir parlamento çoğunluğu elde ederek ve 14 yıllık uzun bir saltanatın ardından iktidardaki Muhafazakârları yerinden ederek kazandığı muazzam zafer, ana haber konusu oldu.

FTSE 350 ev eşyaları ve ev inşaatı endeksi, tüccarların İşçi Partisi'nin galibiyet haberine tepki göstermesiyle Cuma günü yerel saatle 10:51'de yaklaşık yüzde 3,49 artış gösterdi.

Sektördeki bireysel hisselere bakıldığında, Vistry Group ve Persimmon hisseleri yüzde 4, Taylor Wimpey ve Barratt Developments yüzde 3 ve Bellway yüzde 2 yükseldi.
 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.