İngiltere’de binlerce ırkçılık karşıtı aşırı sağcı göstericilere karşı sokaklara döküldü

Londra, 8 Ağustos (Hibya) – İngiltere genelinde toplanan binlerce ırkçılık karşıtı protestocu, polisin 100’den fazla aşırı sağcı gösterinin yol açabileceği huzursuzluklara karşı uyarıda bulunmasının ardından sığınma merkezlerini korumak için canlı kalkanlar oluşturdu.

İngiltere’de binlerce ırkçılık karşıtı aşırı sağcı göstericilere karşı sokaklara döküldü
Yayınlama: 08.08.2024
3
A+
A-

“Mülteciler hoş geldiniz” ve “ırkçılığı reddedin, terapiyi deneyin” yazılı pankartlar taşıyan insanlar, ülkenin Merseyside'da üç kızın ölümcül şekilde bıçaklanması ve ardından çıkan karışıklarla sarsılmasından dokuz gün sonra kasaba ve şehirlerde sokaklara döküldü. Gösterilerde hiçbir kargaşa yaşanmadı.

İngiltere ve Galler'deki 43 yerel polis gücü bölgesinden 41'i olası bir kargaşaya karşı hazırlanırken avukat büroları kapatıldı, cadde üzerindeki dükkanlar kapatıldı, pratisyen hekim muayenehaneleri erken kapatıldı ve milletvekillerine evden çalışmayı düşünmeleri söylendi.

Şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram'daki aşırı sağcı bir sohbet grubunda göçmenlik hukuku firmaları ve mülteci merkezlerinin potansiyel hedefler olarak listelenmesinin ardından beklenen mitingler ve tahmini 30 karşı protesto ile mücadele etmek üzere yaklaşık 6,000 çevik kuvvet eğitimli polis görevlendirildi.

Ancak bunun yerine binlerce karşı protestocu kendi topluluklarını korumak için Liverpool, Birmingham, Bristol, Brighton ve Londra'da sokaklara döküldü.

Akşam saat 7'de Liverpool'da yüzlerce kişi, göçmen danışma merkezine ev sahipliği yapan ve hedef alınan bir kilisenin önünde canlı kalkan oluştururken, kadınlar da “Nazilere karşı rahibeler” yazılı pankartlar taşıdı.

Londra'nın doğusundaki Hackney ve Walthamstow ile başkentin kuzeyindeki Finchley'de de benzer sahneler yaşanmış, binlerce yerel halk ve anti-faşist aktivist bir araya gelerek “biz tek bir insan ırkıyız” ve “nefrete karşı birleşin” yazılı pankartlar taşımıştır.

Brighton'da, hedef alınan bir hukuk bürosunun önünde toplanan bir avuç göçmen karşıtı protestocu, slogan atan yaklaşık 500 karşı protestocu tarafından sayıca üstün tutulunca, kendi güvenlikleri için polis tarafından kuşatıldı: “Sokaklarımızdan defol, Nazi pisliği.” Daha sonra toplantı, bir samba grubu ve yüksek sesle söylenen şarkılarla bir sokak karnavalı havasına büründü.

Ancak Hampshire'daki Aldershot'ta “tekneleri durdurun” sloganı atan bir grubun, “mülteciler buraya hoş geldiniz” sloganı atan ve “ırkçılığa karşı durun” pankartları taşıyan protestocularla çatışmasının ardından gerilim alevlendi. Düzinelerce polis memuru, grupların birbirlerine çok yaklaşmasını engellemek için önlem aldı. Blackpool'da da çatışmalar yaşandığı bildirildi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.