İngiltere’de aşırı sağcı göstericiler Rotherham sığınmacı otelini yakmaya çalıştı

Londra, 5 Ağustos (Hibya) – Göçmen karşıtı protestolarda ülke genelinde şiddet olayları artarken, aşırı sağcıların başını çektiği maskeli bir grup isyancı sığınmacıların kaldığı bir oteli ateşe vermeye çalıştı.

İngiltere’de aşırı sağcı göstericiler  Rotherham sığınmacı otelini yakmaya çalıştı
Yayınlama: 05.08.2024
1
A+
A-

Rotherham'daki Holiday Inn Express'in önünde toplanan yaklaşık 700 kişi polisle çatıştı. Bazı göstericiler polise tahta parçaları, şişeler ve sandalyeler fırlattı ve yangın söndürme tüpleri sıktı.

Güney Yorkshire polisi en az 10 polis memurunun yaralandığını, bunlardan birinin başından yaralanarak bilincini kaybettiğini açıkladı.

Olay yerinden alınan görüntülerde yanan bir çöp kutusu ve bazıları St George ve sendika bayraklarıyla örtülü protestocuların slogan attığı görülüyor: “Onları dışarı çıkarın.” diye bağıran  göstericilerin bir noktada otele girdiği görülürken, içeride yangın çıktığı ve insanların pencerelerden dışarı baktığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Yvette Cooper isyancıları kınadı: “Rotherham'da sığınmacıların kaldığı bir otele yapılan canice ve şiddet içeren saldırı son derece dehşet vericidir. Güney Yorkshire polisi, sorumlulara karşı en güçlü eylemin gerçekleştirilmesi için hükümetin tam desteğine sahiptir.” dedi.

Holiday Inn Express'te öğle saatlerinde başlayan protestolar, çoğunluğu erkeklerden oluşan aşırı sağcı bir grubun camları kırması ve binadaki bir merdiven boşluğunu ateşe vererek polisi geçici olarak etkisiz hale getirmesiyle kısa sürede bir isyana dönüştü.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.