İngiltere, Rusya’nın gölge petrol filosundan 10 gemiye yaptırım uygulayacak

Londra, 11 Eylül (Hibya) – İngiltere, Rusya’nın petrol ihraç eden ve Moskova’nın savaş makinesini finanse ettiği iddia edilen gölge filosunu kıskaca almak için yeni adımlar attı ve Dışişleri Bakanlığı operasyonun merkezinde yer aldığına inandığı 10 gemiye yaptırım uygulayacağını duyurdu.

İngiltere, Rusya’nın gölge petrol filosundan 10 gemiye yaptırım uygulayacak
Yayınlama: 11.09.2024
4
A+
A-

Rusya, Rus gaz ve petrol ürünlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan, çoğu zaman elverişsiz ve yaşlı tankerlerden oluşan büyük bir filoya sahip. Petrol ihracatı Putin'in Ukrayna'daki savaşı finanse etmek için kullandığı en önemli gelir kaynağı ve 2023 yılında Rusya bütçesinin yaklaşık dörtte birini oluşturuyor.

Ukraynalı liderlerle görüşmek üzere Kiev'e giderken konuşan Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy  “Putin'in savaş makinesi, bu hükümetin istikrarı bozmaya kararlı olduğu karanlık ve yasadışı bir ekonomik sistem tarafından finanse ediliyor.

“Bugünkü yaptırımlar Rusya'nın gölge filosu aracılığıyla petrol ticareti yapma kabiliyetini daha da zayıflatıyor. Ortaklarımızla birlikte Rusya'ya, uluslararası toplumun Ukrayna'nın yanında olduğu ve bu yasadışı filoya müsamaha göstermeyeceğimiz yönünde sert bir mesaj göndermeye devam edeceğiz.'' diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.